Dos alumnes d'ESARDI guanyen el concurs d’Arquitectura Efímera convocat pel Col·legi d'Arquitectes

La instal·lació "Arrelant" acompanyarà els músics en la vuitena edició del Deltachamber Music Festival, que se celebrarà a Amposta del 25 de juliol al 7 d'agost

El projecte es podrà veure als concerts centrals del Festival.
El projecte es podrà veure als concerts centrals del Festival. | Cedida
Redacció
10 de juliol del 2023
Actualitzat a les 21:02h
La 5a edició del Concurs d’Arquitectura Efímera Deltachamber Music Festival, convocada per la Demarcació de l’Ebre del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, ja té guanyador. Es tracta del projecte “Arrelant”, proposat pels alumnes de l'Escola d’Art i Disseny d’Amposta (ESARDI) Lídia Sánchez Aleixendri i David Pons de Prad. El Concurs d’Arquitectura Efímera, directament lligat al Deltachamber Music Festival, que enguany celebra la seua 8a edició, està obert a la participació d’arquitectes i estudiants d’arquitectura i arquitectura efímera, i es tracta d’una una proposta singular que combina la música de cambra amb intervencions efímeres per al disseny de l’espai on es realitzen els concerts centrals del festival, al vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre, i que servirà de teló de fons i  acompanyament als músics.

Partint de la temàtica d’enguany, “Arrels i paraules”, els guanyadors defineixen “Arrelant” com un projecte que “sorgix d’una idea, els sentiments i els costums de les nostres terres, establirse, fixar-se en un lloc, especialment adquirint-hi béns, arrels. A partir d’esta idea s’ha trobat un mètode per a realitzar-lo molt idoni per a l’espai. El que es vol arribar a fer és desenvolupar un element d’impacte visual el qual permetria dignificar l’espai creant així un ambient acollidor i paregut a una sala de concerts en influència barroca. L’objecte seria una làmpada influenciada per Ingo Maurer, en volum i diversitat que en observar-la es podria veure un paregut amb les arrels d’un arbre vistes des de sota", segons han explicat.

El projecte “Arrelant” es podrà veure als concerts centrals del Festival que tindran lloc els dies 4 i 5 d’agost a les 21 h al Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta.