El Consell Comarcal del Baix Ebre ven les accions del Parc Eòlic Baix Ebre

El parc eòlic de Pebesa, situat al mont denominat Buinaca i Fullola al terme municipal de Tortosa, es va inaugurar el 1995 i va ser el primer a entrar en funcionament a Catalunya

El Parc Eòlic Baix Ebre ha estat 28 anys en funcionament a càrrec de l'ens comarcal
El Parc Eòlic Baix Ebre ha estat 28 anys en funcionament a càrrec de l'ens comarcal | Consell Comarcal del Baix Ebre
Aguaita.cat
10 de juliol del 2023
Actualitzat a la 13:39h
ElConsellComarcaldelBaixEbre ha venut les seues  del Parc  BaixEbre (Pebesa), que després de 28anys en funcionament ha quedat obsolet i necessita substituir els 27 aerogeneradors per uns altres adaptats a la tecnologia actual. La potència del parc eòlic és de 4,05 megawatts, amb una potència nominal de cadascun de 150 quilowatts.

Concretament, el Consell Comarcal disposava de 210 accions, és a dir, que era propietari del 14% de la societat mercantil i tenia la presidència d'aquesta societat. La meitat d'estes accions ara han passat a ser propietat d'Avançsa (societat mercantil íntegrament participada per la Generalitat), per un import de 103.432 euros, que ja era propietària d'un 25,3% de les accions del parc eòlic i que ara incrementarà la seua participació fins al 32,3%. A més, el govern de la Generalitat ha aprovat que l'empresa EnergiesRenovablesPúbliquesdeCatalunya (l'Energètica) assumisca la participació d'Avançsa.

I pel que fa a l'altra meitat de les accions, s'han traspassat a Sydinia, SocietatLimitada, per un import també de 103.432 euros.

"Pebesa ha iniciat un procés de renovació dels aerogeneradors que comportarà una despesa important, una despesa que no és assumible per l'ens comarcal, per la qual cosa considerem que és el moment idoni per traspassar les accions a un soci amb capacitat per assumir el risc d'aquesta operació", ha explicat el president del Consell Comarcal Baix Ebre i, fins ara, de la societat Pebesa, XavierFaura. A més, Faura ha destacat que no és necessària la continuïtat de l'administració local per donar suport a la implantació de parcs eòlics, sinó que les accions del Consell Comarcal estan encaminades a donar suport a les persones, prestar serveis de tipus assistencial i educatiu i potenciar el teixit econòmic de la comarca.

El parc eòlic de Pebesa, situat al mont denominat Buinaca i Fullola al terme municipal de Tortosa, es va inaugurar el 1995 i va ser el primer a entrar en funcionament a Catalunya.