Esquerra Republicana comença la campanya reivindicant «Defensar Catalunya i les Terres de l’Ebre»

Els candidats ebrencs d’Esquerra Republicana al Congrés de Diputats, Norma Pujol; i al Senat, Jordi Gaseni; han fet la penjada del cartell electoral per a les properes eleccions espanyoles del 23 de juliol

Penjada dels primers cartells d'Esquerra República Ebre per a les properes eleccions espanyoles
Penjada dels primers cartells d'Esquerra República Ebre per a les properes eleccions espanyoles | Cedida
Aguaita.cat
07 de juliol del 2023
Actualitzat a les 11:33h
Els candidats ebrencs d’Esquerra Republicana al Congrés, Norma Pujol; i al Senat, Jordi Gaseni; han fet la penjada del cartell electoral amb una crida perquè el 23 de juliol la gent “defense Catalunya i defense les Terres de l’Ebre”. 

Pujol ha manifestat que “per a Esquerra Republicana, defensar Catalunya, és defensar les Terres de l’Ebre i els interessos de la gent de les quatre comarques, la nostra cultura, la nostra llengua, el riu, el Delta, els drets socials i els valors més essencials; i també, la independència del nostre país”. 

La candidata ha recordat la situació política que es viu al País Valencià i les Illes Balears, i l’amenaça que representa un possible govern de PP i VOX en la retallada de drets i llibertats. “Esquerra Republicana ens presentem per defensar Catalunya, per ser un baluard antifeixista i per defensar els drets individuals i col·lectius, com hem fet durant en els 92 anys de la nostra història com a partit”. 

Tot seguit ha reivindicat “poder continuar sent la veu republicana de les Terres de l’Ebre al Congrés de Diputats”, a la vegada, que deixat clar que “Esquerra Republicana és el vot útil per defensar Catalunya, defensar les Terres de l’Ebre, i perquè els drets de les persones i els drets nacionals puguin continuar avançant. És important el 23 de juliol omplir les urnes de vots d’esperança defensant les Terres de l’Ebre i defensant Catalunya”. Ha reblat. 

Jordi Gaseni, cap de llista al Senat per la demarcació de Tarragona, ha recordat que “les Terres de l’Ebre pateixen unes problemàtiques i mancances històriques per part dels governs espanyols”. 

És per això que “Esquerra Republicana, anem, una vegada més, amb tota la força i amb totes les ganes a Madrid per revertir aquesta situació”. En este sentit, ha afirmat que “defensar Catalunya és defensar el riu i el Delta de l’amenaça dels transvasaments que planteja l’extremadreta; és defensar que s’aturen els Euromed i que els trens regionals donin un servei de qualitat i siguin puntuals; és defensar el sector de la mar i de la pagesia catalana; és defensar l’actualització dels Plans d’Emergència Nuclear, i és defensar la construcció de les variants de Gandesa i Corbera d’Ebre, del tercer carril de l’AP-7 i una nova sortida al Montsià, entre moltes altres coses”. 

Fet este apunt de problemàtiques no resoltes encara, Jordi Gaseni ha finalitzat la seua intervenció demanant a la gent de l’Ebre, “que el 23 de juliol quan vagen a votar recorden qui sempre ha defensat, i continuarà defensant, amb força les Terres de l’Ebre i Catalunya, a Madrid”...