La Guàrdia Civil patrullarà en dos quads tot terreny pel Delta de l'Ebre

Són dos unitats model Kodiak 700, "tot terreny" dotats d'un motor de 686 cm3

El SEPRONA ha adquirit els dos quads tot terreny per vigilar el Parc Natural del Delta de l'Ebre
El SEPRONA ha adquirit els dos quads tot terreny per vigilar el Parc Natural del Delta de l'Ebre | Cedida
Aguaita.cat
04 de juliol del 2023
Actualitzat a les 14:03h
El SEPRONA de la GuàrdiaCivil de Tarragona, incrementa la seua flota de vehicles amb dosquads TT, model Kodiak 700, que disposen de tracció a les quatre rodes i tenen una capacitat de remolc de 600 quilos.

El DEPRONA del Delta de l'Ebre finalment ha estat la Unitat que es farà càrrec d'estos vehicles, ja que la seua funció principal és la protecció del ParcNatural del Delta de l'Ebre, un dels espais més singulars de Catalunya, amb nombrosa fauna autòctona que té una especial protecció, comptant amb més de 400 espècies d'ocells.

Este tipus de vehicles estan perfectament preparats per a la seua circulació pel medi rural i tenen motors amb consums molt ajustats. Poden rodar per l' interior del Parc amb una total eficàcia, ja que disposen de tracció a les quatre rodes, regulable mitjançant un senzill botó al seu volant i poden transportar fins a 140 quilos i arrossegar fins a 600 quilos.

Els vehicles han estat adquirits amb fons de l'Organisme Autònom de Parcs Nacionals (OAPN), que és una entitat adscrita al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), que va néixer de la unió de l'Institut Nacional per a la Conservació de la Naturalesa (ICONA) i l'Institut Nacional per a la Reforma i el Desenvolupament Agrari (IRYDA).