Signen un protocol de col·laboració per millorar ambientalment el riu Ebre entre Ascó i Miravet

L'objectiu és preservar el bon estat ecològic d'una desena d'espais fluvials com les illes de Subarrec o l'Aubadera

Aguaita.cat
30 de juny del 2023
Actualitzat a les 11:31h
Tram del riu Ebre i les seues illes des del mirador del poblat ibèric del Castellet de Banyoles, a Tivissa
Tram del riu Ebre i les seues illes des del mirador del poblat ibèric del Castellet de Banyoles, a Tivissa | Cedida a l'ACN per l'ACA
L'AgènciaCatalanadel'Aigua (ACA), la ConfederacióHidrogràficadel'Ebre (CHE) i l'AssociacióAube han signat un protocol de col·laboració per millorarambientalment el riuEbre entre els municipis d'Ascó i Miravet (Ribera d'Ebre). L'objectiu de l'acord, que tindrà una vigència de quatre anys, és preservar i protegir el bon estat ecològic d'una desena d'espais fluvials com són les illes de Subarrec, l'Aubadera, l'illa de Benissanet o l'illa de Molló, entre altres. El projecte també comportarà que, anualment, es desenvolupen programes d'actuacions conjuntes, així com tasques d'educació i sensibilització ambiental. A més, i per avaluar-ne els treballs, es crearà una comissió mixta de control i seguiment que es reunirà un cop l'any.

Segons l'ACA, es traca d'una zona amb un altinterèsecològic, tant per l'extensió del boscderiberaautòcton, com per la presènciad'espèciesd'ausautòctones, mamífers com la llúdriga o peixos com l'anguila i la rabosetaderiu.
 
Este nou protocol se suma als més de 30 convenis de custòdia fluvial que l'ACA ha signat en els últims cinc anys, aportant més d'1,5 MEUR en subvencions.