Lliurats els quarts Premis de Recerca Paco Sorolla

Els guardonats han estat Èric Serres i Àlvaro Pérez, de l’Institut Dertosa

Acte d'entrega dels Premis Paco Sorolla als millors treballs de recerca dels estudiants de batxillerat de Tortosa
Acte d'entrega dels Premis Paco Sorolla als millors treballs de recerca dels estudiants de batxillerat de Tortosa | Ajuntament de Tortosa
Aguaita.cat
30 de juny del 2023
Actualitzat a les 10:54h
El Saló de Plens de l'AjuntamentdeTortosa ha acollit, el lliurament de la quartaedició dels PremisdeTreballsdeRecercaPacoSorolla, reconeixement que s'atorga anualment als millorsprojectesderecerca de l'alumnat de segon de batxillerat de les Terresdel'Ebre. Els premis, impulsats per l'InstitutDertosa i el MercatMunicipal, volen destacar la tasca de l'alumnat al mateix temps que recorden la figura de Sorolla, filòleg i exprofessor d'este institut de la ciutat.

Pel que fa a la modalitat humanística-social-artística, enguany el guanyador ha estat ÈricSerresBrianzo, alumne de l'InstitutDertosa, pel treball "L'arbresintàcticarrelatal'Educació".
 
Quant a la modalitat científica-tecnològica el premi se l'ha emportat ÀlvaroPérez, també de l'InstitutDertosa, pel treball "Dissenyiconstrucciód'unandroidesèrieR".

A banda de l'entrega dels premis, l'acte ha servit per recordar la figura de Sorolla i mantenir viu el llegat d'ensenyances que va deixar a tots aquells qui el van conèixer. Així, els parlaments de la directora del centre, FrancinaPrades, i de la coordinadora dels treballs de recerca, LluïsaCaballer, han servit per apropar la seva figura entre la cinquantena d'assistents a l'acte i recordar algunes de les vivències amb el professor. Una iniciativa que, tal com ha destacat l'alcalde, JordiJordan, "ens fa créixer com a societat perquè al mateix temps que premia als estudiants que són els líders de demà, també honora la figura d'aquell qui els ha obert el camí".