Junts exigix a l’Estat que dixe de mentir a la Terra Alta perquè fa 23 anys que promet el desdoblament de l'N-420

El candidat al Congrés, Josep Maria Cruset, ha afirmat que la formació farà bandera d’esta infraestructura a Madrid i serà una qüestió prioritària

Cruset, en la roda de premsa a Gandesa, este dijous.
Cruset, en la roda de premsa a Gandesa, este dijous. | Cedida
Redacció
29 de juny del 2023
Actualitzat a les 18:11h
El cap de llista de Junts de Tarragona i l'Ebre al Congrés dels Diputats, Josep Maria Cruset, ha exigit a l’Estat espanyol que dixe de mentir als ciutadans de la Terra Alta respecte al desdoblament de l'N-420. “Els governs espanyols, de tots els colors, sempre han fet grans anuncis sobre l’ampliació d’esta carretera, però mai han fet concrecions. Moltes declaracions, però zero accions”, ha assenyalat en una atenció als mitjans de comunicació este matí a Gandesa.

El candidat ha recordat que, abans de les eleccions municipals del maig, “el govern del PSOE va treure a licitació la redacció del projecte de la variant de Gandesa, però un govern del PSOE ja havia fet este anunci sobre el desdoblament de l'N-420 fa 15 anys, concretament el 13 de març del 2008. Però, per si no fos suficient, un govern del PP també licitar estudi previ sobre el desdoblament el 25 de març del 2000. 23 anys enrere!”, ha exclamat Cruset.

Per això, el cap de llista ha assegurat que cap govern espanyol té cap credibilitat sobre esta infraestructura. “Tots els partits que han governat o governen l’Estat espanyol només utilitzen l'N-420 per pur electoralisme”. “Segurament, perquè no creuen en la seua potencialitat o bé tenen un absolut desconeixement del territori”, ha afirmat. A parer seu, “no tenen ni la més mínima idea que esta inversió seria un autèntic revulsiu per a la Terra Alta i per a moltes altres comarques del sud de Catalunya en termes econòmics, socials i turístics”.

Per esta raó, ha explicat que “Junts farà bandera d’esta infraestructura al Congrés dels Diputats i serà una qüestió prioritària perquè és una reivindicació compartida per part dels alcaldes i dels regidors del partit”, tal i com han manifestat en una sessió de treball a primera del matí amb el candidat de Junts i la número dos de la llista al Congrés dels Diputats, Irene Negre. “Esta inversió viària ha de ser una realitat. Farà la vida més fàcil als ciutadans de la Terra Alta i generarà noves oportunitats a la comarca i en el territori”, ha defensat Cruset.

En sintonia, ha ressaltat que “és una infraestructura estratègica que uneix l’Ebre, des de la Costa Daurada fins a Terol i també exercix d’enllaç amb infraestructures estratègiques del nostre país”, com el Port de Tarragona i l’Aeroport de Reus. Per tant, actua de porta d’entrada i de sortida a Catalunya, tant pel que fa a passatgers com de mercaderies. “No podem oblidar que cada dia passen centenars de camions pel mig de Gandesa i també s’hi produïxen retencions el cap de setmana, causant greus incomoditats al veïnat”, ha lamentat el candidat.

Visita a un celler

La candidatura de Junts per a les eleccions del 23 de juliol també ha aprofitat la jornada de treball a la comarca per visitar un celler de Vilalba dels Arcs, segons Cruset, “per conèixer de primera mà l’excel·lència de la DO Terra Alta, una DO admirada i respectada de portes endins i de portes enfora, a les nostres comarques, arreu del país i internacionalment”.

De fet, ha remarcat que el sector vitivinícola és un motor econòmic i un atractiu turístic de primer nivell per a la comarca, que mereix el suport de les administracions. “Per això, Junts impulsarem a Madrid iniciatives per posar les coses fàcils des de les institucions, com és reduir la burocràcia o agilitzar les línies d’ajudes o subvencions”, ha sentenciat.