El nou govern de la Ràpita aixeca les barreres del Trabucador este estiu

Els darrers estius l'accés a la platja del Trabucador era de pagament per evitar la massificació turística en este espai natural

Barrera de regulació d'entrada a la platja del Trabucador durant els darrers estius
Barrera de regulació d'entrada a la platja del Trabucador durant els darrers estius | Jordi Marsal
Aguaita.cat
29 de juny del 2023
Actualitzat a les 16:26h
Este estiu l'accés a la platjadelTrabucador, al parcnaturaldelDeltadel'Ebre, serà d'accés gratuït, segons ha anunciat l'Ajuntament de la Ràpita, que ha traslladat la seua decisió al parc natural del Delta de l'Ebre. La brigada municipal ha reordenat l'espai senyalitzant 400 places d'aparcament. Es manté la prohibició de pernoctar i es limita l'accés istme endins. El govern municipal confia fer complir estes restriccions amb una dotació de reforç de la policia local, que imposarà sancions. HelenaQueral, regidoradeTurisme, explica a l'Aguaita.cat que s'ha arribat a una entesa "d'acord mutu" amb més empreses que regulaven les barreres i l'accés a la platja del Trabucador, establertes per l'anterior equip de govern. "No volem que la recaptació municipal recaigue en mans de la ciutadania i dels visitants", recalca Queral. 

Enguany, segons explica la regidora de Turisme serà la prova pilot per veure com funciona la postpandèmia, evitant el dèficit que el sistema de pagament va generar l'any passat, que xifra en uns 80.000 euros. I es comprovarà si hi ha massificació turística o no. "En funció del que passe, s'anirà actuant juntament amb les recomanacions del parc natural del Delta de l'Ebre", explica Helena Queral al nostre diari.

Per part del Parc NaturaldelDeltadel'Ebre, el president de la Junta Rectora, DaniForcadell,  afirma que "al final amb l'Ajuntament de la Ràpita van arribar a la conclusió que s'obren les barreres, però és molt important saber que continuarà estant limitat l'accés a dos quilòmetres, és a dir, el que és el llarg del Trabucador i evidentment les Salines i la Punta de la Banya queden fora de l'accés", recalca Forcadell.

"Crec que és molt rellevant destacar, que hem notat al Delta de l'Ebre en general, menys d'afluència, massificació sobretot a l'estiu", afirma el representant del parc natural del Delta de l'Ebre. "El boom que hi va haver arran de la pandèmia ha baixat i ja s'ha notat en el darrer estiu. Es preveu que l'afluència de visitants a la platja del Trabucador siga similar a la del 2022" creuen ambdues bandes.

"S'obren les barreres, és una decisió de l'Ajuntament de la Ràpita, per la nostra banda no hi ha problema, només vam demanar mantenir la neteja general de de l'espai i la regulació de l'aparcament per part de la Policia Local de la Ràpita", conclou Forcadell.