El nou govern de la Ràpita investigarà suposades «irregularitats» en la cessió de locals municipals al festival Eufònic

L'alcalde, Javier Reverté, assegura que només han retirat la subvenció de 12.000 euros mantenint el suport logístic

L'alcalde de la Ràpita, Javier Reverté, el dia de la seua investidura.
L'alcalde de la Ràpita, Javier Reverté, el dia de la seua investidura. | ACN (Jordi Marsal)
Redacció
28 de juny del 2023
Actualitzat a les 16:16h
L'alcalde de la Ràpita, Javier Reverté, ha respost a l'atac després de l'anunci dels organitzadors del festival Eufònic assegurant que es veuen obligats a reestructurar el certamen i abandonar el municipi per la retirada del suport del nou govern municipal. Ha anunciat que el consistori investigarà durant els pròxims dies possibles "irregularitats" en la cessió de locals municipals a l'empresa organitzadora. "No ho puc entendre", ha declarat Reverté a l'ACN sobre l'anunci d'Eufònic. Ha apuntat que van comunicar als seus responsables que retiraven els 12.000 euros de subvenció directa però, segons ha precisat, mantenint el suport de la brigada municipal i els locals cedits per a les actuacions, amb un cost que xifra en 38.000 euros.

"Si no hi ha diners, jo no m'he de prostituir per ells", ha arribat a declarar Reverté. El creuament de comunicats i declaracions a partir d'este dimarts al vespre sobre la marxa d'Eufònic de la Ràpita continua en ascens i, lluny de baixar, el to seguix pujant. Ara, fins o tot, amb l'anunci d'investigacions internes per suposades irregularitats.

El nou govern rapitenc, liderat pel PSC amb el suport de Junts, La Ràpita XXI-Ara Pacte Local i Futur la Ràpita-Movem, entén que, més enllà del reconeixement i l'impacte cultural que genera el certamen, darrere de l'organització hi ha una empresa privada que es podria haver beneficiat de l'ús de nou equipaments públics de forma gratuïta i sense pagar la pertinent taxa que es requerix a societats que cobren entrada pels actes que organitzen. Una exempció de la qual, en cas d'haver-se produït, atribuïxen a l'anterior govern municipal d'ERC.

Reverté ha insistit que únicament van comunicar a la direcció d'Eufònic que el consistori no es faria càrrec de la subvenció directa de 12.000 euros més IVA. "Millor dit, un pagament per fer este esdeveniment", ha precisat. "Atès que les arques públiques estan força malament, no es podria fer l'aportació o pagament", ha assegurat l'alcalde. Segons ha afegit, la voluntat del govern actual és prioritzar el suport a entitats com l'Agrupació Musical Rapitenca, que es troba "a punt de fer fallida perquè no pot fer front als pagaments".

Malgrat això, l'alcalde ha assegurat que el compromís era mantenir la col·laboració de la brigada -que, d'acord un primer comunicat del govern els ocupava tres setmanes "que no poden fer la feina que realment han de fer, que és mantenir en condicions el poble"-. També la cessió dels locals revisant la qüestió de les taxes. El govern municipal xifra en 50.000 euros, de forma directa i indirecta, la seua contribució anual al certamen.

Però la qüestió va més enllà dels estrictes formalismes econòmics. "Pensem que donem prioritat a les entitats del poble abans de qualsevol esdeveniment, encara que tinga un àmbit de Premi Nacional. Que recorde el senyor Vicent -Fibla, director d'Eufònic-, que si se li ha donat el Premi Nacional de Cultura ha estat pels onze anys que ha realitzat l'esdeveniment i, realment, ha estat l'Ajuntament de la Ràpita qui li ha donat suport", ha defensat l'alcalde, empresari de l'oci i l'hosteleria en l'àmbit privat conegut popularment al municipi com a Xapo, abans de tornar a atacar.

"Si, ara, per 12.000 euros ha d'organitzar este enrenou perquè arriba als mitjans de comunicació i es veu fort, li dic, sincerament, que s'ha equivocat. A partir d'ara anem a mirar i investigar les irregularitats que s'hagen pogut cometre i en una setmana donarem detalls de tot el que és este esdeveniment", ha avisat el nou alcalde rapitenc.