L'Ajuntament de la Ràpita es defensa de les acusacions de cancel·lació del Festival Eufònic

El consistori ha emès un comunicat on explica la seua versió de la marxa del festival del municipi

Façana de l'Ajuntament de la Ràpita.
Façana de l'Ajuntament de la Ràpita. | Arxiu
Aguaita.cat
28 de juny del 2023
Actualitzat a les 11:27h
El festivalEufònic ha denunciat este dimarts que el nou equip de govern de l'Ajuntament de LaRàpita ha trencal’acord amb el certamen d'arts sonores i que això l’obliga a marxardelmunicipi i fa “impossible la seua realització" al municipi. Han lamentat que la decisió, presa pel noualcalde, JavierReverté, de “forma unilateral i sense possibilitat d'una mediació, obliga a cancel·lar una trentena d'activitats al municipi”. Tot i això, Eufònic manté el seu programa a les localitats d’Amposta, Tortosa, Miravet, Roquetes i Ulldecona i reubica en estes poblacions algunes de les actuacions originàriament programades a La Ràpita. No fa ni un mes que l’Eufònic va ser distingit amb el PremiNacionaldeCultura2023.

L'AjuntamentdelaRàpita, al seu torn ha emès un comunicat a través de les xarxes socials on lamenta les " denúncies falses" per part del Festival  i insistix que el consistori "només va retirar els 50.000 euros que havia d'aportar en suport econòmic, dels quals 12.000+ IVA i 38.000 euros indirectes per la cessió d'espais i de l'equip de la brigada municipal", segons l'equip de govern.

"Durant tres setmanes, la brigada no pot fer la feina que ha de fer que és mantenir el poble en condicions", reitera el govern de Xavier Reverté, "Xapo".

  El comunicat de l'Ajuntament de la Ràpita demana a Eufónic que abandone "el cinisme" ja que assegura que han estat informats de les dificultats econòmiques que patix el consistori. Així mateix, lamentem que "per 12.000 euros hagen decidit no fer el festival a la Ràpita, diuen “perquè els hem facilitat tota la resta”.

El consistori es reserva el dret d'emprendre accions legals contra el festival davant de les afirmacions que al seu parer estan fent per xarxes socials i comunicats i que " atempten contra la honorabilitat del consistori i els seus membres", conclou el comunicat.