Els viticultors escullen els nous membres de la DO Terra Alta amb una participació del 45%

En els censos de viticultors no adscrits i de cellers embotelladors s'han votat dos candidatures

Un home olora una copa de vi de la DO Terra Alta abans de catar-lo, a la mostra de vins de Batea
Un home olora una copa de vi de la DO Terra Alta abans de catar-lo, a la mostra de vins de Batea | Neus Bertola/Ariadna Escoda
Aguaita.cat
27 de juny del 2023
Actualitzat a les 10:18h
El ConsellRegulador de la Denominaciód'OrigenTerraAlta ja té dotze nousmembres per als pròxims quatre anys. Este dilluns s'ha celebrat una jornadaelectoral perquè s'han presentat dues candidatures en el cas dels censos B i D, de viticultors no adscrits i de cellers embotelladors, respectivament. Prop de 400 persones han estat cridades a les urnes i la participació ha sigut del 45%. En el censB ha guanyat la candidatura de MiquelGonzálezPujol i FranciscoRoca, i el D la candidatura de RogerSuñé (Celler Rialla), RamonRoqueta (LaFou Celler), LluísVidal (Celler Germans Balart), JoanÀngelLliberia (Edetària) i NúriaAltés (Celler Herència Altés). La sessió constitutiva i l'elecció de nou president es farà el 12 de juliol.

De les eleccions han sortit escollits dos vocals del cens B i cinc del cens D i completaran el Consell Regulador de la DO Terra Alta els representants dels censos A i C, viticultors adscrits a cooperatives i els cellers inscrits al registre de no embotelladors. Estos vocals han entrat directament a formar part de la junta per no haver-se presentat més d'una llista. En el cas del censA són PereJoanBové (Celler Cooperatiu de Gandesa), RosaCaballé (Celler Batea), AndreuJosepFerré (Celler Cooperatiu de Corbera d’Ebre) i MarcPaladella (Viticultors Bateans), i en el cas del censC, EliesGil.
 
Les votacions s'han fet entre les deu del matí i les cinc de la tarda en una "un clima de normalitat".