Les candidatures per a les eleccions de les Cambres, proclamades després d'aprovar-se les de Tortosa

La constitució dels nous plenaris de les tretze cambres catalanes s’iniciarà al juliol i culminarà al novembre

Façana de la Cambra de Comerç de Tortosa.
Façana de la Cambra de Comerç de Tortosa. | S.B.
Aguaita.cat
26 de juny del 2023
Actualitzat a les 11:29h
Les JuntesElectoralsTerritorials ja han proclamat totes les candidatures per a les eleccionscamerals del setembre, després de donar llum verda a la de CambradeComerçdeTortosa, que era l'última que faltava. Un cop completat tot el procés, laCambradeTortosa s’ha sumat al grup format per les de Girona, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Lleida, Tàrrega i Valls, on resten pendents només de l’elecció dels vocals en representació de les empreses de major aportació. La constitució dels nous plenaris de les tretzecambrescatalanes s’iniciarà al juliol i culminarà al novembre amb la constitució del nou plenari del ConselldeCambres.

A la Cambra de Tarragona no se celebraran eleccions, però sí que s’hauran d’escollir els representants a proposta de les patronals el proper 18 de juliol. Respecte a les Cambres de Barcelona i Terrassa, totes dues celebraran comicis per a totes les categories.
 
Per a tots els epígrafs pel que fa als representants per sufragi dels vots dels electors i les electores. En el cas de Terrassa, a més, també hi ha contesa per elegir els representants de les organitzacions empresarials. En canvi, a Barcelona hi ha llista única de representants d’aquestes organitzacions, fet que implica que resultin electes automàticament.
 
Les Cambres de Sabadell i Reus celebraran eleccions per escollir els representants per sufragi, però només per a un o dos dels epígrafs en què es divideixen el plenari i el cens. La Cambra de Manresa, de la seva banda, celebrarà votacions en 21 vocalies de sufragi. Aquestes tres cambres no hauran de votar pels representants a proposta de les organitzacions empresarials perquè estes han presentat una única llista de candidats, que ha resultat electa.