Junts es presenta com l’opció que millor defensarà els interessos ebrencs a Madrid

Este dimecres al matí s'ha presentat a l'embarcador de Tortosa la candidatura de cara a les eleccions del 23-J

Candidats al Congrés i al Senat per Junts a Tarragona i l'Ebre, en la presentació a Tortosa.
Candidats al Congrés i al Senat per Junts a Tarragona i l'Ebre, en la presentació a Tortosa. | Cedida
Redacció
21 de juny del 2023
Actualitzat a les 14:30h
El cap de llista de Junts al Congrés dels Diputats per al sud de Catalunya, Josep Maria Cruset, ha fet una crida “a defensar i fer respectar les Terres de l’Ebre en les eleccions del 23 de juliol davant d’un estat espanyol que ens va a la contra”. “Les nostres comarques tenen enormes potencialitats i oportunitats, però esta realitat es veu permanentment amenaçada per un estat espanyol que perjudica els ebrencs i ebrenques”, ha assenyalat este matí en la presentació de la candidatura, que ha tingut lloc a l’embarcador de Tortosa.

En este sentit, la número 2 de la candidatura, Irene Negre, ha reivindicat que Junts “serem el partit que millor defensarà els interessos de les Terres de l’Ebre davant dels qui no es preocupen per les nostres comarques i dels qui donen suport al Govern espanyol a canvi de res’”. “Denunciarem els greuges que patim i, sobretot, treballarem per aportar solucions”, ha remarcat després d’enumerar diversos dèficits del sud del país, "que se sumen als incompliments generalitzats al conjunt de Catalunya i també al nul respecte a la voluntat majoritària dels catalans per ser un país lliure".

Per això, Cruset ha explicat que Junts planteja estes eleccions amb un triple objectiu: “defensar les comarques de les Terres de l’Ebre, el país i la democràcia per assolir la llibertat”. “I ho farem de l’única manera que sabem fer: amb treball intens, arribant a tothom i explicant-nos a tots els racons. Tenim el millor projecte i el millor equip”, ha subratllat en la seua intervenció. En sintonia, Negre ha recordat que “Junts vam guanyar les eleccions municipals a l’Ebre i ara sortim a guanyar les eleccions del 23 de juliol”.

Una candidatura transversal, amb àmplia representació ebrenca

Negre ha fet definit la llista “com un equip que recull la transversalitat del nostre partit, però també del nostre territori, amb candidats de les 10 comarques del sud de Catalunya i on les Terres de l’Ebre se sent molt ben representada”. Així mateix, ha ressaltat que els membres de la candidatura volen posar el seu coneixement i la seua experiència al servei dels ebrencs.

La llista al Congrés dels Diputats està formada per Josep Maria Cruset, alcalde de Riudoms (2007 - 2018) i president del Port de Tarragona (2018 - 2022); per la diputada al Parlament i regidora de l’Aldea, Irene Negre; per l’exregidora de Reus i directora general de l'Autonomia Personal i la Discapacitat del Govern de la Generalitat (2021-2022), Montse Vilella, pel fins ara alcalde de Cunit, Jaume Casañas, que revalidarà el càrrec en la segona part d’este nou mandat; per la segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Valls, Sònia Roca; i per l’alcalde de Móra d’Ebre, Rubén Biarnés. En paral·lel, la candidatura del Senat està liderada per l’exalcalde i regidor de Montblanc, Pep Andreu, per la regidora de la Ràpita, Helena Queral, i pel tarragoní Eugeni Sedano.