El nou govern de Tortosa s'organitzarà en set grans àrees, amb Cultura i Acció Climàtica com a novetat

Hi haurà set tinències d'alcaldia i cada regidor se centrarà en un barri de la ciutat

L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, amb els nou regidors que formen l'equip de govern
L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, amb els nou regidors que formen l'equip de govern | Anna Ferràs
Aguaita.cat
19 de juny del 2023
Actualitzat a les 17:49h
El nougovern de Tortosa s'organitzarà en set grans àrees que, de manera transversal i vinculada, s'han repartit entre els nou regidors de l'executiu local. L'alcaldeJordiJordan ha explicat que a més de planificació del territori – que inclou urbanisme, habitatge, patrimoni o obres públiques -, atenció a les persones i acció cívica i comunitària, projecció de ciutat (economia), gestió de l'espai públic i governança municipal, el nou govern municipal de Tortosa crearà les àreesdeCultura, "per potenciar-la com a element de transformació social" i AccióClimàticatransicióenergètica. Hi haurà settinènciesd'alcaldia i dos regidories amb competències vinculades a les diferents àrees, i un regidor per cada barri.

El cartipàs del nougovernmunicipal de Tortosa, que formen la coalició Movem-PSC i ERC, s'ha fet oficial este dilluns. La republicana MarLleixà, que serà també alcaldessa al final del mandat, és de moment la primera tinent d'alcalde, i el socialista VíctorGrau, el tercer. L'executiu local de Tortosa tindrà quatretinènciesd'alcaldiamés, que ocuparan per este ordre, MariaJesúsViña (ERC), SòniaRupérez (Movem), MariaPilarCaballé (ERC), DolorsBel (PSC), JaumeBel (Movem).

L'equip de govern el completen els regidors MargaAbelló, que s'encarregarà de la regidoria de Serveis Municipals, Logística i Manteniment, i Gestió de residus i Neteja, Governació i Servei d'Atenció Ciutadana; i FrancescVallespí, que portarà la nova regidoria de Sèniors i gent gran -anunciada en campanya -, així com Seguretat ciutadana i convivència, i Mobilitat.
 
L'alcalde de Tortosa s'ha mostrat "orgullós" remarcat que el nou cartipàs sigui majoritàriament format per dones (6 de deu), "més que paritari" i "en la línia dels nous temps i de la igualtat que defensen".

Repartimenttransversaldecompetències
 
La primeratinentd'alcaldeMarLleixà assumirà la regidoriadeCultura, Agermanaments, Memòriademocràtica, IgualtatiFeminismesiDretscivils, "una àrea que té molta rellevància", com ha remarcat l'alcalde Jordi Jordan, perquè "fa referència a la projecció cultural" de Tortosa. VíctorGrau, com a segontinentd'alcalde, assumirà Joventut, Oci, Educació, Formacióuniversitària i professional, Esport i activitatfísica, Acciócívicaicomunitària i la Festadelrenaixement.

MariaJesúsViña serà la regidora encarregada d'Hisenda, personali transparència; SòniaRupérez, de Comerç, Mercat, Fires, Turisme, Alimentació (sector primari), Innovaciótecnològica, Salut i també la gestiódel'aigua i de l'empresamunicipald'aigua; MariaPilarCaballé portarà Urbanisme i Promocióeconòmica (indústria); DolorsBel assumirà AcciósocialFestes; i JaumeBel, Obrespúbliques, Patrimoni, Habitatge, Transicióenergèticagestióforestal, "qüestió important sobre la taula en aquests moments", com ha dit l'alcalde.
 
Jordan ha assenyalat que este repartiment de responsabilitats s'ha fet per evitar "capelletes" de manera que tots els regidors de l'equip de govern treballen de manera coordinada, "col·legiada i transversal", amb la vinculació d'unes àrees amb les altres. "Hi ha una barreja, en el bon sentit de la paraula, de la diversitat de formacions polítiques que hi ha al darrere, amb la voluntat, precisament, de treballar de forma transversal", ha insistit l'alcalde.

Elsregidorsdelsbarris
 
També hi haurà regidors responsables dels barris. A SantaClara serà MargaAbelló, a FerreriesSòniaRupérez, a la Simpàtica i SantJosepdelaMuntanya, FrancescVallespí; alRastre, VíctorGrau; al Centre i nuclihistòric, JaumeBel, a Remolins, MarLleixà, al grupdelTemple, PilarCaballé i a SantLlàtzer, DolorsBel.
 
Jordan també ha signat este dilluns el decret per nomenar els alcaldes de dos dels cinc pobles de Tortosa, en el cas delsReguers, JosepLluísBorràs, i el cas de Vinallop, MateuVidiella.