Torna la Festa de la Plantada a l'Aldea

La finca de Ravanals, al costat mateix de l’Ermita serà l’escenari escollit per la Festa de la Plantada de l'Arròs 2023

Aguaita.cat
19 de juny del 2023
Actualitzat a les 12:28h
Festa de la Plantada de l'Aldea
Festa de la Plantada de l'Aldea | Arxiu
Diumenge25dejuny arriba un any més la TradicionalFestadelaPlantada a la FincadeRavanalsdel’Aldea. Un lloc emblemàtic que es troba al costat mateix de la Torre de l’Ermita i que servirà per fer reviurecomtreballaven els campsd’arròs els nostres avantpassats. És tracta d'una festa tradicional ebrenca que fa que els estius tinguen toc tan deltaic i arrelat a la terra i al territori que no s’ha de perdre mai.

PepeCaballéRegidor de Tradicions: ”Molt contents de poder un any més preparar una de les festes més arrelades al nostre municipi com es la Festa de la Plantada. Este any la celebrarem el proper 25 de Juny a La Finca de Ravanals al costat mateix del gran lloc emblemàtic del municipi com es l’Ermita de L’Aldea. La Festa de la Plantada començarà a 10:30h. on es concentraran els plantadors, públic assistent i els seus carruatges a l’esplanada de Joan de la Cruz. A les 11h. començarem el recorregut pel camí del Xoperal fins arribar a l’Ermita de L’Aldea. Després els plantadors prepararan les garbes del planter d’arròs i acte seguit començarà la plantada" conclou l'edil.

Durant la plantada podrem gaudir de la tradicionalcantada i balladadejotes, per la RondallaXino-Xano i el GrupdeJotesdel’Aldea. També tindrem diferents estands on els restauradorslocalsdelpoble prepararan diferents degustacionsd’arrossos els quals els podrem gaudir a partir de les 12delmigdia.

Estes festes tradicionals ens recorden els nostres avantpassats quan esta feina de plantar la feien juntament amb moltes colles de plantadors de la part del País Valencià que venien a plantar l’arròs del Delta de l’Ebre. Este any des de la Regidoria de Tradicions i la Regidoria d’Ensenyament hem portat a les tres escoles: l’Escola21d’Abril, l’EscolaMariaGarciaCabanes i a la EscolaBressol, unes mostres d’arròs sembrat on els xiquets i xiquetes podran veure el creixement de l’arròs i el dia de la plantada als arrossars.

Recordem que la Plantada es realitza a la finca de Ravanals, als quals estem molt agraïts per cedir-nos tots els anys aquest 
La Venda de tiquets per la degustació dels arrossos, tindrà lloc el mateix dia de la Plantada a l’estand de l’Ajuntament de l’Aldea. Us adjuntem el programa d’actes

Programad'ActesFestadelaPlantada

Horaris

10:30h Trobada a la Finca de Joan de la Cruz. Esmorzar Plantadors al principi del Xoperal.

11:00h Sortida cap a l’Ermita pel camí del Xoperal.

12:00 h Degustació dels arrossos aldeans a càrrec dels restauradors locals.

Notes

* Plantada a l’arrossar de la Finca de Ravanals.

* Cantada i Ballada de Jotes amb la Rondalla Xino-Xano i el grup de Jotes de l’Aldea.
 

Cartell de la Festa de la Plantada 2023 a l'Aldea Foto: Cedida