La PDE se suma al clam multitudinari a Tarragona per demanar la paralització del projecte de Hard Rock

La plataforma ha tingut una presència destacada en una de les mobilitzacions més multitudinàries contra el complex lúdic i hoteler previst a Salou i Vila-seca

El pas dels manifestants per la Rambla Nova tarragonina.
El pas dels manifestants per la Rambla Nova tarragonina. | ACN (Ariadna Escoda)
Redacció
18 de juny del 2023
Actualitzat a les 21:17h
Entitats, activistes i col·lectius s'han aplegat este diumenge a Tarragona per demanar la paralització del macroprojecte del Hard Rock. Sota el lema 'Defensem la terra, llaurem el futur', els manifestants, entre els quals hi ha hagut la presència molt destacada de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, han llençat un clam en una de les mobilitzacions més multitudinàries contra el complex lúdic i que ha comptat amb el suport d'una vuitantena d'entitats. El portaveu de la plataforma Aturem Hard Rock, Eloi Redón, ha afirmat que el Govern ha ajornat l'aprovació del Pla Director Urbanístic (PDU) a causa de "la pressió social" i les "reticències" polítiques al voltant del projecte. Davant la possibilitat que el PDU s'aprove en una convocatòria extraordinària, Redón ha avançat que les accions reivindicatives "no s'aturaran".

El passeig de les Palmeres de Tarragona ha estat el punt de partida de la manifestació unitària contra el projecte de Hard Rock. Segons l'organització, més de 4.000 persones s'han sumat a la mobilització, juntament amb una vuitantena d'entitats, sindicats i col·lectius del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. El clam ha estat unitari per rebutjar el macrocomplex lúdic i el model econòmic que asseguren que se'n desprèn. Tot i això, al llarg del recorregut també s'han sentit consignes d'altres reivindicacions en defensa del territori relacionades amb la indústria petroquímica, la implantació de macroprojectes energètics o el turisme de masses.

És el cas de la lluita vinculada al riu Ebre, liderada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE); un dels portaveus de l'entitat, Joan Antoni Panisello, ha remarcat que si el projecte de Hard Rock seguix endavant, representarà una major "pressió per als recursos hídrics" del territori en ple context de sequera. En este sentit, Panisello ha criticat que les decisions que involucren el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre "es prenguen des dels despatxos". La Plataforma en Defensa de l'Ebre ha reclamat el retorn dels cabals del transvasament que es va iniciar fa 30 anys cap a Tarragona.

Marxa fins davant l'edifici dels Serveis Territorials de Tarragona

La marxa d'este diumenge ha travessat la Part Baixa de Tarragona, fins arribar a la plaça dels Carros, punt pròxim a l'edifici dels Serveis Territorials on se celebren les comissions d'urbanisme del Camp de Tarragona. Segons el portaveu de la plataforma Aturem Hard Rock, Eloi Redón, el Govern ha decidit ajornar l'aprovació del Pla Director Urbanístic, que inicialment, s'havia de fer este dimecres. Es tracta del tràmit que desencallaria la urbanització dels terrenys del Consorci Recreatiu i Turístic (CRT) a Salou i Vila-seca.

Redón ha assenyalat el rebuig social al Hard Rock com a principal causa d'este ajornament, a més de la "pressió política" al voltant del projecte. "Veiem que al Parlament cada vegada se'n parla més i fins i tot, al ple d'esta setmana, tot i que molts partits es van mostrar a favor del projecte, hi ha més reticències i hi posen més pegues. Amb tot este context social, creiem que és un dels factors determinants perquè no veuen clar aprovar un projecte d'estes característiques", ha sentenciat. Amb este escenari, la plataforma tem que el Govern convoque una comissió extraordinària a l'estiu per aprovar el PDU en un moment en què la mobilització ciutadana "és més difícil". Si esta possibilitat s'acaba complint, Redón ha avançat que hi haurà noves accions reivindicatives.