La festa de la plantada de l’arròs arriba este cap de setmana a la Ràpita

Es podrà veure i aprendre com els pagesos feien la plantada tradicional de l’arròs, amb els camals arremangats i plantant les garbes d’arròs a mà seguint els mètodes tradicionals transmesos generació en generació

La festa de la plantada de l’arròs de La Ràpita el dissabte 17 de juny a les instal·lacions de la Fundació Plegadis
La festa de la plantada de l’arròs de La Ràpita el dissabte 17 de juny a les instal·lacions de la Fundació Plegadis | Ajuntament de la Ràpita
Aguaita.cat
16 de juny del 2023
Actualitzat a les 12:18h
LaRàpita celebra la festadelaplantadadel’arròs el dissabte17dejuny a les instal·lacions de la FundacióPlegadis. La festa, que tindrà lloc entre les 10 i les 13 hores, arriba amb una gran varietat d’activitats familiars. La festa de la plantada està organitzada per l’AjuntamentdelaRàpita, la FundacióPlegadis i el PatronatdeTurisme de la DiputaciódeTarragona

Al llarg del matí, hi haurà tres torns gratuïts per conèixer els projectes de la fundació i participar en la festa de la plantada que duraran una hora cadascun. En cada torn es podran inscriure un total de 40 persones. El primer s’iniciarà a les 10 hores, el següent a les 11 hores i l’últim a les 12 hores. Per assistir, cal inscriure’s prèviament prèvia al següent enllaç. Per formalitzar la inscripció s’ha d’abonar un euro que es destinarà al projecte de recuperació de fauna salvatge.

L’alcaldedelaRàpita en funcions, JosepCaparrós, assegura que “la festa de la plantada de l’arròs és una molt bona oportunitat per venir a la Ràpita i al Delta de l’Ebre a conèixer la tradició i l’entorn privilegiat que tenim, la qual divulga la nostra identitat a partir dels tallers que es poden disfrutar durant la jornada”. Caparrós convida la ciutadania a participar-hi.

Per la seua banda, el coordinador de la FundacióPlegadis, SergiSales, destaca que “aprofitant l’entorn, qui vulgui podrà participar físicament en la plantada i, després, farem una visita per l’aula, veient els projectes que fem a la Fundació Plegadis”. Sales afegix que “també hi haurà actuacionsmusicals, exposicions, venda de marxandage… que faran la visita molt agradable”.

A la festa de la plantada es podrà veure i aprendre com els pagesos feien la plantada tradicional de l’arròs, amb els camals arremangats i plantant les garbes d’arròs a mà seguint els mètodes tradicionals transmesos generació en generació. A més, es podrà participar activament en la plantada, entrant al camp i plantant l’arròs seguint les explicacions de pagesos avesats en aquestes tasques.

També es podrà gaudir de tot el ventall d’activitats que la Fundació Plegadis oferix, com són, una mostra dels estudis de l’anellamentd’ocells, visites a l’Aula i altres projectes de caràcter mediambiental que la fundació realitza, entre ells, el projecteNoctua, on veuràs mussols i altres rapinyairesnocturnsendirecte.

A banda, el diumenge s’ha organitzat una sortida ornitològica des de la Fundació Plegadis nivell 0 que consistix en la visita als arrossars i llacunes del Delta per descobrir els ocells del Delta. L’activitat serà gratuïta i cal portar prismàtics.