Roquetes dedica un carrer al farmacèutic Odón Segarra

Redacció
25 de setembre del 2014
La vídua del farmacèutic recull un ram de flors de mà de l'alcalde Paco Gas.
La vídua del farmacèutic recull un ram de flors de mà de l'alcalde Paco Gas. | Ajuntament de Roquetes
La vídua del farmacèutic recull un ram de flors de mà de l'alcalde Paco Gas. Foto: Ajuntament de Roquetes

El farmacèutic Odón Segarra (1900-1960) ja té un carrer al seu nom al centre urbà de Roquetes, cantoner amb el carrer Major. Es tracta d’un carrer que, tot i ser un dels més antics i cèntrics de Roquetes, fins dissabte passat no tenia nom. L’acte de nomenament del carrer va tindre lloc dissabte passat i va comptar amb la presència de la vídua, Ortensia Escobedo, fills, néts i familiars d'Odón Segarra, a més regidors de l'Ajuntament i amics de la família. L'alcalde de Roquetes, Paco Gas, va voler destacar en el seu parlament la unanimitat de tots els partits polítics del consistori a la proposta feta pel seu nét, Pere Segarra, de posar el nom de son iaio al carrer.

De fet, el nou carrer Odón Segarra (1900-1960) Farmacèutic, coincidix al davant mateix de la farmàcia que ell va fundar i on, avui dia, el seu nét Pere Segarra, també exercix la professió de farmacèutic.

L'alcalde va lloar la persona d'Odón Segarra, pel que va representar per la població la seua professió de farmacèutic i pels actes de voluntariat que va portar a terme. Dedicant el seu nom a un carrer, segons Paco Gas, “s'aconseguix donar a conèixer una part de la història de Roquetes a l'hora què es fa visible i es posa en valor el treball de persones com el farmacèutic Odón Segarra, que amb la seua faena van contribuir a millorar la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes de la població”.

En les dos últimes legislatures, este ha estat el tercer nom que es posa a un carrer de la ciutat: l'any 2009 va ser el passeig del canal que es va dedicar al primer alcalde de Roquetes, Ramon Bosch i Rosell, i l'any 2011 es va dedicar un carrer nou del municipi a l’escriptor i filòsof Ramon Llull.