Habilitada la platja de gossos a la Ràpita durant la temporada d’estiu

Es situa a la mateixa ubicació que l’any passat, entre la platja de les Delícies i la platja del Suís

Torna la platja per a gossos a la Ràpita
Torna la platja per a gossos a la Ràpita | Europa Press
Aguaita.cat
15 de juny del 2023
Actualitzat a les 12:26h
L’AjuntamentdelaRàpita habilita, de nou, la platjadegossos aquest estiu davant la bona rebuda que va tenir l’any passat.

Esta platja, que es posa en funcionament avui coincidint en l’inici de la temporada d’estiu, se situa a la mateixa ubicació que l’any passat, entre la platjadelesDelícies i la platjadelSuís.

Amb l’habilitació de la platja, es consolida la voluntat del govern en funcions de fomentar el benestar animal i destinar uns metres de platja a l’accés i el lleure dels gossos, així com donar resposta a les demandes de la ciutadania.

El regidor de MediAmbient en funcions, OriolClos, exposa que “després de l’experiència del primer any, valorem positivament aquest nou espai en què els rapitencs i les rapitenques poden gaudir amb les seves mascotes, tenint en compte la forta demanda social i la gran afluència de persones usuàries que hi ha hagut”. Clos afegeix que “és per això, juntament amb el salt qualitatiu des d’un punt de vista turístic que fem com a municipi, pel que apostem per la seva continuïtat”.

L’espai delimitat compta amb la senyalització corresponent i una font d’aigua perquè les mascotes puguen beure.

És important que les persones usuàries complisquen amb la normativa indicada en la senyalització: els animals han d’estar censats, vacunats, desparasitats i han de dur microxip. A més, estos han d’estar vigilats en tot moment. D’altra banda, és obligatori recollir els seus excrements i remullar en aigua els llocs on orinen. Les infraccions tenen una penalització que oscil·la entre els 150 i els 1.500 euros.