Localitzat al Delta de l’Ebre un niu de tortuga amb 94 ous

Segons el CRAM, és la primera posta de la temporada

Alguns dels ous s'incubaran a les instal·lacions del CRAM i la resta a la zona de platja.
Alguns dels ous s'incubaran a les instal·lacions del CRAM i la resta a la zona de platja. | Cedida
Redacció
14 de juny del 2023
Actualitzat a les 18:30h
Este dimarts a la tarda va ser localitzat a la platja del Serrallo, a Sant Jaume d’Enveja, el primer niu de tortuga babaua de la temporada, segons ha informat el Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM). La tortuga havia post 94 ous.

El CRAM va ser avisat del rastre de tortuga per part de personal tècnic del Parc Natural del Delta de l’Ebre. Immediatament, l’equip de Conservació i Investigació de la Fundació CRAM juntament amb tècniques de CT-Beta de la Universitat de Vic i personal tècnic del Serveis Territorials del Delta de l’Ebre es van desplaçar a la zona. Agents Rurals i personal tècnic del Parc Natural del Delta de l’Ebre van estar fent custòdia de la zona fins a l’arribada de tots els tècnics.
 

La platja del Serrallo, on s'ha localitzat el niu, Foto: Cedida


El niu va ser traslocat una mica més lluny de la línia de platja, en una zona dunar, per a garantir la correcta incubació. 16 ous dels 94 seran incubats de manera artificial a les incubadores de la Fundació CRAM per garantir una part de la posta en cas de qualsevol contingència a la platja.

En cas de veure una tortuga a la nit a la platja es demana trucar al 112, per a activar el protocol d’actuació, no acostar-se ni tocar a l’animal, guardar silenci, no fer fotos amb flaix ni activar llums i no posar-se dins del camp de visió de la tortuga. En cas de veure un rastre a la sorra cal trucar al 112, no trepitjar-lo i esperar als especialistes.