La Guàrdia Civil investiga un veí de Roquetes propietari d'un cavall i el seu cuidador per maltractament animal

A la seua finca van localitzar un equí esquelètic i agònic i el van haver de sacrificar per evitar el seu patiment, segons informa el Seprona

Un dels agents amb el cavall localitzat a la finca, a Roquetes.
Un dels agents amb el cavall localitzat a la finca, a Roquetes. | Cedida
Redacció
14 de juny del 2023
Actualitzat a les 18:31h
El Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil de Tortosa va localitzar a l'interior d'una finca privada situada al terme municipal de Roquetes un cavall en estat esquelètic tombat a terra i amb evidents signes d'afebliment. L'animal, que es trobava tombat sense possibilitat d'aixecar-se i sense respondre als estímuls que els agents li van proporcionar, emetia sons agònics, per la qual cosa la patrulla va requerir la presència dels serveis veterinaris del departament d’Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, a fi d'una diagnosi de l'estat físic del cavall.

L'equip veterinari oficial valorar el seu estat i es va decidir sacrificar l'equí amb la finalitat de no prolongar el seu patiment agònic, ja que la seua situació era irreversible.

La patrulla del SEPRONA va identificar al propietari de la finca on estava l'animal i a un empleat que tenia com a labor principal proporcionar-li aliment i beguda, procedint a obrir-los diligències penals en qualitat d'investigats.

Les diligències obertes per delicte de maltractament animal van ser lliurades al jutjat en funcions de Guàrdia de Tortosa.

El la inspecció de la finca, juntament amb els Serveis Veterinaris Oficials de la Generalitat, es van trobar més cavalls, tots ells amb un ampli marge de millora, respecte a l'estat físic que presentaven, per la qual cosa es va informar el propietari dels animals, que en pròximes dates l'explotació podria ser objecte d'una inspecció de caràcter administratiu i que estava obligat a proporcionar les cures necessàries als animals sobre la millora recomanada pel servei veterinari.

El delicte de maltractament animal, pot implicar una pena de pressió de 3 a 18 mesos, o multa de 6 a 12 mesos i en tot cas també es pot imposar pena d'inhabilitació especial d'1 a 3 anys per a l'exercici de professió o comerç que tinga relació amb els animals i per a la seu a tinença.

La Guàrdia Civil posa a la disposició del ciutadà el telèfon 062 per a comunicar qualsevol fet relacionat amb el maltractament animal o qualsevol afectació al medi ambient, disponible les 24 h, tots els dies de l'any, comptant amb especialistes en protecció de la naturalesa distribuïts en diverses Unitats radicades a la província de Tarragona.