Norma Pujol i Jordi Gaseni seran els candidats republicans ebrencs a les corts espanyoles

També han escollit Ivan Garcia, Txell Ulldemolins i Ramon Bel, per ser candidats al Congrés amb Pujol; i a Marta Montagut, Joan Aubanell i Vanessa Callau per ser-ho al Senat amb Gaseni

Norma Pujol i Jordi Gaseni, candidats enrencs d'ERC a les Corts Espanyoles
Norma Pujol i Jordi Gaseni, candidats enrencs d'ERC a les Corts Espanyoles | Cedida
Aguaita.cat
13 de juny del 2023
Actualitzat a les 14:18h
Ahir la nit la Federaciódel’Ebred’EsquerraRepublicana va celebrar a l’AmetlladeMar el Congrés per escollir els candidatsebrencs al Congrés i al Senat.

NormaPujol i Farré va ser l’única militant que va presentar candidatura per ser primera candidata de les Terres de l’Ebre al Congrés i varebre el suport del 96%delsassistents. Pujol ha estat diputada durant les duesdarrereslegislatures ocupant el númerodos de la llistadelademarcaciódeTarragona, i ha presidit la Comissió dels Drets delaInfància i l’AdolescènciadelaCambra entre 2019-2023.

La resta de militants que van presentar candidatura per ocupar la resta de llocsebrencs per al Congrés , i que van rebre el suport de la militància, van ser IvanGarcia i Maigí, actual alcalde de Roquetes; TxellUlldemolins i Subirats, regidora de l’Ajuntament d’Alcanar, i RamonBel i Serrat, regidor de l’Ajuntament d’Amposta.

Pel que respecta al Senat, el candidat més votat per encapçalar la representacióebrenca va ser l’alcalde de l’Ametlla de Mar i president de l’Associació de Municipis per la Independència, JordiGaseniBlanch. La resta de candidats escollits van ser MartaMontagutiHernàndez, alcaldable d’Esquerra Republicana de Móra d’Ebre; JoanAubanell i Sabaté, regidor i alcaldable d’Alternativa per Gandesa, i VanessaCallauMiñarro, regidora i presidenta de la secció local d’Esquerra Republicana de Deltebre.

Un cop feta l’elecció ara caldrà que els òrgans nacionals del partit acaben aprovant el lloc definitiu que ocuparan els candidats ebrencs a la llista de la demarcació de Tarragona. AlbertSalvadó, president de la Federaciódel'Ebred'Esquerra, va manifestar que “Norma Pujol i Jordi Gaseni són la millor garantia per defensar les Terres de l’Ebre i la llibertat del nostre país davant les Corts Generals”.