El delta de l'Ebre, a punt per rebre el I Festival Internacional d'Ornitologia

Delta de l'Ebre.
Delta de l'Ebre. | Josep Maria Costa
Redacció
25 de setembre del 2014
Flamencs al delta de l'Ebre. Foto: Josep Maria Costa

El Parc Natural del Delta de l’Ebre acollirà este cap de setmana el Delta Birding Festival, el primer Festival Internacional d’Ornitologia que se celebra a Catalunya i que aplegarà ornitòlegs de reconegut prestigi internacional i aficionats a l'observació d'ocells (birdwatching) en els tres dies d’activitats que s’han programat per als 26, 27 i 28 de setembre.

El Delta Birding Festival presenta una proposta que combina conferències i presentacions, algunes a càrrec d’ornitòlegs de renom internacional; cursos i tallers; visites guiades i activitats per a infants, de manera que integra una oferta d’oci per als amants de la natura amb la divulgació de la mà d’especialistes. Els organitzadors busquen així consolidar el delta de l’Ebre en el seu vessant de destinació de turisme familiar especialitzat en natura i en l’observació d’ocells. Cal apuntar que durant esta època de l'any s’inicia el període de migracions i al delta de l’Ebre es poden trobar 325 espècies d’aus de les 600 existents a Europa, cosa que convertix el territori en un espai de referència en este tipus de turisme.

El Delta Birding Festival anirà acompanyat d’una gran fira de productes i serveis per als amants de la natura, com ara llibres especialitzats, material òptic i equipament per a fotògrafs de natura i viatgers naturalistes.

L’organització del festival destina el benefici econòmic de les entrades a projectes de conservació d’ocells. En esta primera edició, el projecte es farà al delta de l’Ebre i consistirà en la realització de campanyes d’anellament i censos de les aus aquàtiques i altra fauna a la reserva de l’Alfacada.

El festival, que organitzen ORYX (botiga especialitzada en articles de natura), l’Institut Català d’Ornitologia i la Fundació Catalunya-La Pedrera, compta amb el suport de l’Ajuntament d’Amposta, el departament d’Agricultura, el Parc Natural del Delta i el Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre de la Diputació de Tarragona.