Flix desperta passions portant a les Terres de l’Ebre el primer torneig de futbol 7 inspirat en els videojocs

"Flix League Ebre Renovables" agruparà un centenar de jugadors els dies 24 i 25 de juny al Camp d'Esports La Ventonella i ha despertat una gran expectació

1200_1686156620league
1200_1686156620league | Cedida
S.Berbís
07 de juny del 2023
Actualitzat a les 19:59h
Un nou format i noves regles, inspirades sovint en els videojocs, estan provocant una revolució entre els aficionats del futbol, sobretot entre els més joves. Ho estan comprovant estes setmanes a Flix, on un grup de joves, capitanejats per Berta Treig, Ferran Llop i Marçal Masip, han decidit organitzar la primera edició del ‘Flix League Ebre Renovables’: un torneig de futbol 7 que es caracteritza per tenir un reglament propi que dinamita la concepció tradicional del futbol. La proposta, que ha irromput com un coet en el panorama estatal, "ho està petant" també al territori, com dirien molts dels seguidors de la proposta. Diumenge es van constituir els equips d'entre la vuitantena de futbolistes que s'hi han inscrit, la majoria de la comarca però també del Priorat, Terra Alta, Baix Camp, les Garrigues, Segrià i Barcelonès, en una resposta que ha sorprés fins i tot els organitzadors.

"És el primer cop, a les Terres de l’Ebre que se celebra un esdeveniment esportiu d’estes característiques. Estem molt contents amb la rebuda, la veritat és que en dos setmanes vam arribar al límit d'inscripcions, la qual cosa corrobora l'interés que desperta este format, cada cop més conegut per la popularitat que li han donat coneguts streamers", explica Berta Treig.

L’elecció dels integrants de cada equip, 8 en total en esta primera edició, es va dur a terme diumenge 4 de juny al Cinema La Unió Social de Flix, i va ser seguit en directe per més de 400 persones a través d'instagram o bé in situ. Només era la cita per constituir els equips i l'espectacle ja va estar servit. Hi contribuïx també la bona feina de l'organització pel que fa al màrqueting i l'ús de les xarxes socials. El grafisme que acompanya l'esdeveniment li atorga estatus d'alta competició.

L’elecció de fins a tres integrants més per part de cada mandatari suposarà la participació de fins a un centenar de jugadors en l’esdeveniment. Com a apunt a destacar, es planteja com un torneig inclusiu i mixt, on, tant nois com noies, podran jugar a futbol independentment del seu sexe, de si estan o no federats/es o de si practiquen regularment esport. Val a dir però, que en esta primera edició la inscripció de fèmines ha estat només testimonial.

Cada equip estarà liderat per un president o presidenta, que ja ha estat l'encarregat d'escollir els jugadors entre els que s'havien inscrit al "Draft" de manera individual. Per elegir la composició del seu equip, tenien en compte les característiques que cada candidat apuntava com a pròpies en el moment de la inscripció. "Per exemple, cadascú posavem la posició que ocupem al camp i alguna característica perquè com no hi ha hagut temps encara de conèixe'ns havien de tenir alguna referència", ha explica a l'aguaita.cat Pau Munté, un dels participants.

Tots esperen ara ja delerosament que arribe el cap de setmana de la competició, que serà els dies 24 i 25 de juny al Camp d’Esports La Ventonella de Flix, i que també podrà ser seguit en directe pel canal de Twich. Serà el moment de la veritat. Cada partit constarà de 2 parts de 20 minuts cadascuna, durant les quals poden saltar moltes sorpreses pel que fa a les normes del joc. "Entre les més destacades; cartes que seran usades com a “armes secretes”, penals de desempat servits des del mig del camp, comptes enrere o serveis inicials propis del waterpolo", explica Berta.

Este factor sorpresa, que pot per exemple determinar el valor doble d'un gol que es marque en un període determinat del partit, o fer baixar un aficionat d'entre el públic per llençar una falta, és el que emociona els jugadors i els seguidors. "Estem parlant d'una modalitat de futbol que atreu molt sobretot la gent jove perquè és més ràpid, intervé el factor sorpresa a més a més del potencial futbolístic de cadascú i s'introduïxen factors de joc que trenquen els esquemes tradicionals i que li donen molta emoció", explica Pau Munté. 

Per als organitzadors, el torneig és una gran oportunitat de seguir fomentant l’esport amateur a la comarca a través d'un esdeveniment que s’ha convertit ja en tot un referent territorial fins i tot abans de començar la competició, de tanta expectació com ha creat.

Arbitrarà la competició Manuel Titos, col·legiat referent d’esta modalitat i la retransmissió de les semifinals i final anirà a càrrec del periodista ebrenc Michel Viñas. L’acte comptarà també amb la presència de la benissanetana Núria Llop, actual jugadora de xBuyer Team.

Els organitzadors agraïxen el suport de tothom, però especialment de la trentena de comerços locals que s’han sumat a la iniciativa, entre ells, l’empresa d’instal·lacions solars i manteniments ‘Ebre Renovables’, patrocinadora oficial del torneig.