El CENFIM de la Sénia lidera un projecte europeu en ecodisseny

El consorci de 10 entitats, entre les quals també hi és el SOC, i de 7 països diferents que participen en este projecte està liderat pel centre de la Sénia

Redacció
23 de setembre del 2014
Imatge de la presentació del projecte.
Imatge de la presentació del projecte. | Cedida
Imatge de la presentació del projecte. Foto: Cedida

El delegat territorial del govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, juntament amb el director del Centre Tecnològic de la Fusta i el Moble de Catalunya (CENFIM), Joaquim Solana, van presentar este dilluns el projecte de Millora de l’Educació i l’Aprenentatge en Ecodisseny i Producció Sostenible al sector del moble (ECO4VET) que lidera el centre de la Sénia.

El projecte ECO4VET compta amb la col·laboració de 10 entitats, entre les quals hi ha el Servei Català d’Ocupació (SOC) que assessora el projecte per tal de poder adaptar-lo en un futur al currículum del servei català, com ha destacat el delegat del govern.

El CENFIM aposta per la innovació tecnològica i, concretament, en l’ecodisseny per incrementar la competitivitat de les empreses, per aportar-los un valor afegit a mitjà termini, ja que es tracta d’una filosòfica de disseny que incorpora de manera sistemàtica requeriment mediambientals als requeriments bàsics i no només una etiqueta.

En este sentit, el director del CENFIM, Joaquim Solana, ha explicat que el projecte ECO4VET “permetrà fer front a una mancança educativa identificada en matèria d’ecodisseny i producció sostenible, desenvoluparà eines i mètodes per a la formació dels treballadors en l'àmbit europeu”.

El projecte ECO4VET va iniciar-se a final del 2013, amb els primers treballs de preparació i coordinació, ara continuen amb el desenvolupament del contingut formatiu i s’anirà implementat a 5 països europeus, ha comentat Solana.

El projecte compta amb una inversió d’aproximadament 400.000 €, amb l’objectiu final d’aconseguir dissenyat un currículum conjunt d’ecodisseny i producció sostenible; materials d’aprenentatge en tots els idiomes del consorci i una plataforma d’aprenentatge electrònic (e-learning).