Faura vol convertir els terrenys de Renfe en una rambla fins al riu amb aparcament soterrat

A més proposa crear un centre cívic i eliminar barreres urbanístiques reduint el desnivell entre l’avinguda Generalitat i el Parc Municipal i facilitar l’accés a la zona comercial de Tortosa

Xavier Faura en roda de premsa als terrenys que l'Ajuntament de Tortosa vol recuperar de Renfe
Xavier Faura en roda de premsa als terrenys que l'Ajuntament de Tortosa vol recuperar de Renfe | Cedida
Aguaita.cat
24 de maig del 2023
Actualitzat a les 9:58h
El candidatd’EsquerraRepublicana a l’alcaldia de Tortosa, XavierFaura ha proposat convertir els terrenysrecuperats de la Renfe en “una oportunitat per obrir Tortosa al riu a través d’una rambla que connectaria el carrer Cervantes amb la rambla Felip Pedrell”. A més, eliminaria barreres urbanístiques i enfortirà la cohesió entre els barris del Temple i el Centre, reduint el desnivell entre l’avinguda Generalitat i el parc municipal, i solucionaria els problemes d’estacionament amb la construcció d’un gran aparcamentsoterrat i la reordenació  de la mobilitat facilitant l’accés i dinamitzant la zonacomercial. “Tot això permetria fer de Tortosa una ciutat més amable i verda, on els vianants guanyin protagonisme i els vehicles passen a tenir una circulació àgil”. Ha afirmat 

A més de guanyar més zona verda i mobilitat al centre de la ciutat, i d’obrir Tortosa al riu, Faura vol amb “instal·lar-hi un centre cívic” amb finalitats sociocultural en aquest espai. “El nostre és un projecte de ciutat ecològica, verda, amable i per a les persones”. Ha recordat. 

L’alcaldable republicà ha destacat que “per a Esquerra Republicana la definició de l’ús d’este espai és estratègica i, per tant, buscarem posar en comú la nostra idea amb la resta de forces polítiques per intentar aconseguir el màxim consens possible, perquè de la seva concreció depèn una part de l’evolució de Tortosa, i ha de ser el que ha de marcar l’activitat del proper mandat municipal”. 

Faura ha recordat que Esquerra es va oposar a la proposta que va fer el PSC a principi de legislatura en estos terrenys:  “perquè era  un model especulatiu  que volia fer un megacentre comercial, i suposava l’acabament del petit comerç del centre de la ciutat. I aquests són els que ara es presenten com el gran canvi, quan la realitat és que no són cap gran canvi”.  

A més ha criticat a l’actual alcaldessa perquè “si les obres del carrer Barcelona i del carrer Cervantes s’haguessin fet un cop recuperats els terrenys de la RENFE, les activitats econòmiques i el veïnat del barri hauria tingut la meitat dels mals de cap i dels problemes que han tingut mentre s’executaven aquestes obres. I, per tant, s’ha prioritzat el contingut electoral d’aquestes obres, en lloc del benefici de les persones que hi viuen”. 

Xavier Faura proposarà que les diferents definicions i propostes que es puguen concretar amb el màxim de forces polítiques tortosines pels terrenys recuperats de la RENFE, es porten també a la participació de la ciutadania, perquè puga opinar com vol que siga la Tortosa del futur.