Dos grups de barranquistes ebrencs esperen des de fa tres dies a Albània les maletes amb els seus equips tècnics

Esportistes del Club Dinàmics, l'Espeleo Club i la UEC havien de participar en una trobada internacional però no estan rebent els equipatges

Exterior de la terminal de l'aeroport de Tirana.
Exterior de la terminal de l'aeroport de Tirana.
Redacció
08 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:56h
Portaven cinc mesos preparant-lo, i el que havia de ser un viatge actiu, pràctic i emocionant d’una setmana a Albània obrint i habilitant barrancs inhòspits està sent una estada desesperant. Dos grups de barranquistes ebrencs, majoritàriament del Club Dinàmics de la Ràpita però també de la secció de barrancs i espeleologia de la UEC Tortosa i de l’Espeleo Club Tortosa, estan des de fa tres dies esperant les seues maletes carregades amb els equips tècnics imprescindibles per a la pràctica. La vaga d’operaris a l’aeroport de Barcelona seria la causa per la qual ni l’avió amb què van viatjar divendres (amb retard, per cert) ni els avions que han arribat posteriorment portessin a les bodegues les seues maletes. 

“Tenim a les maletes els arnesos, les cordes, els cascs, les navalles, els mosquetons... tot allò que necessitem per participar en la trobada internacional de barranquisme a la què hem vingut a participar”, ha explicat a l’Aguaita.cat un dels membres de l’expedició, Artur Anguera. El seu avió havia de sortir de Barcelona rumb a Tirana el divendres a les 22.20 hores, i va acabar sortint passada la mitjanit. Un cop a la capital, i sense equipatges, van seguir les indicacions d’esperar al proper avió, on viatjava l’altre grup, i que encara va sortir quatre hores més tard. També va arribar amb la bodega buida. “Ens vam plantejar llogar els equips però no ha estat possible localitzar una disponibilitat tan gran i de moment estem fent treking perquè ja és el tercer dia que estem patint este desgavell”, comenta Artur. De fet, confiaven que anit sortiria un nou avió que els dugués per fi els equipatges, però el vol va ser cancel·lat a última hora. Confien que avui es resolga l’entrebanc que els impedix complir el propòsit del viatge, però el temps passa i ja només els resten quatre dies al país. Un company que porta un localitzador a l’interior de la seua maleta els va informant dels moviments que fa i sabran quan empren el vol l’aparell que les ha de portar, si ho fa. A banda d’estos esportistes, hi ha altres turistes, unes 250 persones en total, que es troben a Albània sense equipatge. L’aerolínea Wizz Air amb la qual han viatjat ha tingut el “detall” de donar-los cupons de 4 euros diaris per fer servir en 24 hores però ni això, perquè només es poden fer servir a l’aeroport de Barcelona, i ells estan a 1.500 quilòmetres de distància.