Els trens ebrencs es desvien pel Penedès per arribar a Barcelona i poden registrar retards

Només circula un tren cada mitja hora a la R2 Sud per una incidència a les instal·lacions d'Adif de Gavà

Imatge d'arxiu d'un tren aturat a l'estació de L'Ampolla
Imatge d'arxiu d'un tren aturat a l'estació de L'Ampolla | Cedida Genís Vives
Aguaita.cat
02 de maig del 2023
Actualitzat a les 8:52h
Una avaria a les instal·lacions d'Adif a Gavà està alterant la circulació de trens a la línia R2 Sud. Així, només circula un tren cada trenta minuts en el tram que va de Sant Vicenç de Calders a l'estació de França, passant per Vilanova i la Geltrú. S'han establert reforços puntuals entre la capital del Garraf i Barcelona i Renfe ha indicat que tractarà que els trens que sí fan este recorregut siguin combois de màxima capacitat, és a dir els que tenen més vagons i per tant poden absorbir més passatgers. A banda, els trens regionals de Tarragona i l'Ebre, els de les línies R13, R14, R15, R16, R17, es desvien pel Penedès per arribar a Barcelona. Amb tot, Renfe no descarta que també s'hi puguen produir retards. 

La situació també afecta els trens de llarga distància entre Múrcia, el País Valencià i Catalunya. Només passen cinc combois al dia.
 
L’avaria va produir-se dilluns a les 21.00 hores, quan va tenir lloc un incendi en un quadre de senyals que afecta l’enclavament de Gavà. Centenars de persones es van quedar tancades entre dos i tres hores a diversos trens de Rodalies de la línia R2 Sud i en alguns regionals que connecten Tarragona i les terres de l'Ebre amb Barcelona.
 
Tècnics d’Adif han estat treballant des d’ahir per determinar les causes de la incidència i intentar-la resoldre. De moment no hi ha cap previsió de quan es podrà restablir la normalitat al servei.