Deltebre impulsa activitats per als escolars per commemorar la Setmana de la Salut

Els escolars del municipi aprenen el funcionament d'una ambulància i altres qüestions durant la Setmana de la Salut de Deltebre

Aguaita.cat
28 d'abril del 2023
Actualitzat a les 12:22h
Els escolars aprenen el funcionament d'una ambulància i altres qüestions relacionades amb la salut a Deltebre
Els escolars aprenen el funcionament d'una ambulància i altres qüestions relacionades amb la salut a Deltebre | Ajuntament de Deltebre
L’Ajuntament de Deltebre, mitjançant el Consell Municipal de la Salut, ha engegat una iniciativa per apropar l’alumnat dels centres de primària i de secundària del municipi a qüestions relacionades amb la salut i el benestar.

En este sentit, s’han projectat diferents activitats com visitar a les farmàcies, activitats esportives al Centre Esportiu del Delta, xerrades sobre sexualitat o salut mental, un taller d’emocions o també un taller sobre cures bàsiques que imparteix la Creu Roja de Deltebre, la qual es desplaça també amb l’ambulància per tal que els xiquets i xiquetes coneguen el seu funcionament.

Segons l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, estes iniciatives “tenen l’objectiu de facilitar la creació de nous hàbits entre els xiquets i xiquetes, però també crear pedagogia sobre aquelles temàtiques que ocupen i que preocupen als professionals de la salut, i a les famílies”. Soler ha agraït la implicació del Consell de la Salut en l’organització d’aquestes activitats, com també a totes les persones que participen i col·laboren.

De fet, les diferents activitats són possibles gràcies a la col·laboració de professionals de l’àmbit com Carolina Castells o Silvia Reverté, de les diferents farmàcies, el CAP Deltebre o la Creu Roja de Deltebre. La regidora d’Acció Intergeneracional i Comunitària, Rosa Royo, ha detallat que “és important que els xiquets i xiquetes siguin el centre de la nostra actuació, ja que des de la base i amb la pedagogia necessària serem capaços de fomentar nous hàbits i noves maneres de fer”.

Les activitats, que s’han iniciat esta setmana i que seguiran la vinent, es clouran el proper nou de maig, a les 19 hores de la tarda, amb una xerrada sobre l’autisme que es celebrarà al Centre Cultural del Delta.