Jaume Sabaté encapçala per segona vegada la candidatura de Junts per Bot

Recuperar serveis, apostar pel jovent i celebrar assemblees ciutadanes, entre les propostes del cap de llista

Jaume Sabaté, candidat de Junts per Bot.
Jaume Sabaté, candidat de Junts per Bot. | Cedida
Redacció
25 d'abril del 2023
Actualitzat a les 17:28h
L'actual regidor i cap de l'oposició a Bot Jaume Sabaté tornarà a encaçalar la llista de Junts per Bot a les properes eleccions. Junts destaca en una nota de premsa "la feina feta durant este mandat al davant de l'oposició; una oposició que ha estat constructiva, traient a la llum els dèficits que patix el poble i defensant per damunt de tot els interessos de tots els botencs i botenques". "Esta tasca opositora i el seu tarannà negociador com a conseller comarcal ha fet decidir a la secció local de Junts proposar a Jaume Sabaté liderar el projecte d'este partit per intentar conquerir l'alcaldia d'este municipi de la comarca de la Terra Alta", afegix la formació.

A la proclamació com a candidat de Junts, la presidenta de Junts a la vegueria de les Terres de l’Ebre, Annabel Marcos, comentava: "Estic molt contenta que Jaume Sabaté encapçale el projecte de Junts per Bot, és un actiu que no podem dixar perdre", afegint tot seguit: "La seua capacitat de treball, de negociació, de saber-se relacionar amb tothom que ha demostrat tant a l’Ajuntament, com al Consell Comarcal, com a la vegueria durant el darrer mandat ens indica que és el millor candidat per ser alcalde de Bot".

"Certament, el mandat de l’actual equip de govern, que es va assentar al Consistori després d’una polèmica moció de censura, de la mà de l'aleshores grup local d’Esquerra, no ha servit per resoldre cap dels problemes als quals s’ha enfrontat el municipi, veient com  va perdent serveis i desaprofitant el potencial que té", afirma Junts. Sabaté vol donar un impuls a Bot i canviar el que considera un descontentament. "Cal fugir del victimisme, no ens hem de conformar amb el discurs de que tenim el que ens mereixem. Perquè no som ciutadans de segona i, per tant, mereixem els mateixos serveis que tothom: mereixem unes escoles dignes, un consultori mèdic en condicions, poder crear llocs de treball i poder tenir assegurat l’abastament d’aigua, etc. ", afirma.

També ha desgranat alguns punts bàsics del seu programa: “Transparència de l’Ajuntament a través d’una assemblea anual amb els veïns i horari d’atenció a la ciutadania de l’alcalde i els regidors. Recuperació dels serveis que s’han perdut al poble i que fan més difícil la vida a la gent més gran del municipi, alhora que, també, fa més difícil lluitar contra el despoblament. Donar valor i potenciar tant el patrimoni històric del poble com el seu entorn”. Per altra i per acabar, el cap de llista de Junts a Bot, afirmava: "Hem d'apostar fort pel jovent, per recuperar serveis i per poder crear llocs de treball. La nostra responsabilitat ha de ser la de facilitar les condicions necessàries per a que hi hagen famílies que puguen establir-se al poble, però també per a que el jovent puga tornar al poble i tenir un projecte de vida al poble que els ha vist créixer. Alhora que fer fàcil la vida als que ens ho han donat tot, els més grans ".

Jaume Sabaté, actualment regidor de l'Ajuntament de Bot i conseller comarcal. Ha estat el candidat de la Terra Alta de Junts per Catalunya a les passades eleccions al Parlament del 14 de febrer del 2021. També ha estat 8 anys regidor i esta vegada serà el segon cop que encapçala la llista de Junts per Bot a les eleccions municipals.