Móra d’Ebre impulsa una xarxa Wi-Fi compartida entre negocis i ciutadans

La xarxa actual està formada inicialment per 25 punts en total, repartits per la població
La xarxa actual està formada inicialment per 25 punts en total, repartits per la població | Ajuntament de Móra d'Ebre
Redacció
17 de setembre del 2014
La xarxa actual està formada inicialment per 25 punts en total, repartits per la població. Foto: Ajuntament de Móra d'Ebre

L'Ajuntament de Móra d'Ebre, amb l'assessorament tècnic del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, impulsa un projecte de creació d'una zona d'accés Wi-Fi compartit de forma segura entre privats a l'eix comercial de la població, amb possibilitats d'ampliar-se a la ciutadania, basada en una tecnologia que impulsa de forma pilot amb l'empresa multinacional FON.

Esta idea, segons ha fet públic l’Ajuntament en una nota de premsa, té com a objectiu que els usuaris que tenen punts en esta xarxa cedisquen part de la seua línia de banda ampla ADSL privada als usuaris de la comunitat FON a través d'un dispositiu anomenat fonera. “Els que ho facen tindran a canvi connexió gratuïta a qualsevol altre punt FON de la població, a altres punts iguals situats arreu de l'Estat i en diferents països on hi haja cobertura d'esta xarxa”, afirma.

L'Ajuntament ajudarà a impulsar un servei innovador entre els negocis de Móra d'Ebre perquè puguen oferir-ho als clients. L'objectiu també és potenciar la zona comercial amb una iniciativa que permetrà que amb el telèfon, tauleta o ordinador portàtil es tinga accés gratuït a Internet.

Els ciutadans també podran adquirir este dispositiu en alguna de les botigues d'informàtica de la població que col·laboren per 39 €, i així formar par part de la xarxa per gaudir-ne dels avantatges. El suport i la resolució de dubtes a negocis i ciutadans es realitzarà a través de la seu del Telecentre del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, ubicada al carrer Sant Valentí, 31 de la població.

La xarxa actual està formada inicialment per 25 punts en total, repartits per la població, i en concret està activa als negocis següents: Bassa La Papereria, Cuines Modeb, Joguines Carreres, Galeries Algueró, QDevelopment, Dry Avinguda Bar, Acadèmia Dill-Sarroca, Agustí Vinaixa, Cristalls Perruqueria, perruqueria JOGAFI, Informàtica CRC, Beep Informàtica, Hospital Veterinari de l'Ebre i bar Deporte.

El projecte compta amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, l'empresa FON i l'àrea de Societat de la Informació de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.