Tortosa farà una nova marató de donació de sang, el 21 d'abril

S’espera aconseguir més de 500 donacions a la Marató de Donants de Sang de Tortosa

Marató de la Sang
Marató de la Sang | Martí Albesa
Aguaita.cat
17 d'abril del 2023
Actualitzat a les 10:50h
El divendres 21d’abril tindrà lloc una nova edició de la MaratódeDonantsdeSang de Tortosa. En esta ocasió, ho farà en una nova ubicació, a l'EspaiJoanMoreira (antiga SAMO) a Ferreries.

La Marató es marxa el repte d’aconseguir que s’hi apropin més de 500 tortosins i tortosines per poder restablir les reserves de sang en uns nivells òptims després de Pasqua. I és que els canvis de rutina en les festivitats són un dels factors que fan baixar més les donacions de sang, fins al 20%.

Sota el lema “lo goig és donar-ne” la marató fa una crida per tal d'animar més persones a fer l'acte solidari, generós i altruista de donar sang.

La jornada s'allargarà des de les 10 fins les 21 h i, tot i que hi pot anar tothom en el moment que millor li vagi, l'organització recomana inscriure's prèviament a la wweb donarsang.gencat.cat per tal de planificar adequadament el flux de persones.

L'any passat, al 2022, la Marató va aconseguir 2.442 donacions de sang a Tortosa, 228 més que al 2021.

Gràcies a aquestes donacions s’han pogut assegurar tots els tractaments dels malalts, i en cap moment ha faltat sang als hospitals catalans.

3 de cada 10 transfusions de sang que requereixen els pacients són per a tractaments de càncer. De fet, aquest tipus de malalties són les que més sang consumeixen, per davant de les malalties de l’aparell digestiu, com hemorràgies intestinals, i la salut cardiovascular, com els infarts.