El Consell del Baix Ebre aprova 718 ajuts de menjador en la primera adjudicació

Tant les sol·licituds com la dotació inicial són menys que l'any passat a causa dels nous criteris del departament d'Ensenyament per a tot Catalunya

Redacció
16 de setembre del 2014
Reunió entre el consell comarcal, les AMPA i els directors d'escoles de la comarca.
Reunió entre el consell comarcal, les AMPA i els directors d'escoles de la comarca. | Consell comarcal Baix Ebre
Reunió entre el consell comarcal, les AMPA i els directors d'escoles de la comarca. Foto: Consell comarcal Baix Ebre

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha presentat la resolució de la primera adjudicació dels ajuts de menjador per a este curs 2014-2015. Enguany s’han presentat 1.365 sol·licituds, 718 de les quals s’han resolt favorablement en primera adjudicació. Cal esmentar, però, que encara queden pendents de valorar 139 beques que no comptaven amb la documentació correcta i completa i que cal esmenar. La dotació inicial per fer front a aquests ajuts de menjador és de 486.000 euros. La presentació s’ha realitzat en el marc d’una reunió amb les AMPA i els directors de les escoles de la comarca.

Les xifres presentades, tant en les sol·licituds aprovades com en la dotació inicial, són inferiors respecte a l’any anterior. I és que, a diferència de la resta de cursos, enguany els criteris per a l’elaboració de les bases de convocatòria els ha establit el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, de manera que s’han unificat per a tot Catalunya. El curs acadèmic passat el Consell Comarcal va atorgar 1.047 ajuts, per un import global de 580.000 euros. En relació a este fet, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha reivindicat que “per tal d’adaptar les bases a la realitat social i econòmica del territori i, d’esta manera poder realitzar una distribució dels ajuts més adequada, el departament d’Ensenyament hauria de donar més autonomia a les comarques”.

Soler ha explicat, al llarg de la reunió mantinguda amb les AMPA i els directors de les escoles, que “per tal de cobrir realment les necessitats de les famílies més desafavorides, des de l’ens comarcal hem procedit a realitzar una anàlisi exhaustiva de tota la documentació requerida a l’hora de demanar l’ajut”. Soler, com en el darrer any, també ha afegit que “l’ens comarcal durà a terme tots els esforços possibles per adequar les posteriors adjudicacions a les necessitats del territori”.

D'altra banda, el conseller d’Ensenyament, Joan Font, ha volgut destacar “la gran tasca realitzada pels tècnics de l’ens comarcal”. Un tasca que, segons Font, ha permès que “moltes famílies puguen conèixer si el seu fill disposa d’ajut de menjador dies abans que comence el curs”.

Els ajuts denegats en esta primera convocatòria han estat motivats, entre d’altres, per “alumnes que no han presentat la documentació requerida per dur a terme la valoració pertinent, que tenen alguna irregularitat amb l’Agència Tributària o bé, alumnes els quals la renda per capita excedix dels barems previstos per a disposar d’un ajut”, segons ha explicat el Consell Comarcal en una nota de premsa.