El Centre Picasso d'Horta troba vuit noves evocacions del poble fetes per l'artista el 1901 i 1903

L'entitat a penes no rep suport públic i no podrà commemorar l'Any Picasso o el 125è aniversari de la primera estada

Elies Gastón, president del Centre Picasso d'Horta, assenyala una de les reproduccions de les noves evocacions que va fer el pintor del poble i que ara s'han trobat.
Elies Gastón, president del Centre Picasso d'Horta, assenyala una de les reproduccions de les noves evocacions que va fer el pintor del poble i que ara s'han trobat. | Anna Ferràs
Aguaita.cat
05 d'abril del 2023
Actualitzat a les 14:12h
El CentrePicassod'HortadeSantJoan (Terra Alta) ha trobat i incorporat a la seua pinoteca (en reproduccions) vuit evocacions que el pintor va fer de la seua primeraestada al poble de la qual es complixen 125anys. Són obres fetes a París, el 1901 quan busca refugi en els records que té d'Horta al dolor pel suïcidi del seu amic, el pintor Carles Casagemes, i d'altres del 1903. Picasso pinta escenes com la festa dels bous a la plaça, el ball de la jota i gent i les cases d'Horta, com la del seu amic Pallarès. El centre hortolà continua sense a penes suport de les administracions i no podrà celebrar l'efemèride de la primera estada o l'AnyPicasso, quan es compleixen 50 anys de la mort de pintor malagueny.