La Guàrdia Civil sorprèn a cinc homes amb més d'una tona de llentiscle a la Serra de Pàndols

Els fets es van produir mentre els agents participaven en les tasques d'extinció de l'incendi entre Gandesa i Pinell de Brai

Els cinc individus sorpresos per la Guàrdia Civil amb gairebé una tona de llentiscle
Els cinc individus sorpresos per la Guàrdia Civil amb gairebé una tona de llentiscle | Guàrdia Civil
Aguaita.cat
05 d'abril del 2023
Actualitzat a les 12:56h
La GuàrdiaCivil va sorprendre a cinc homes,mentre col·laborava en l'extinció de l'incendi a la SerradePàndols, amb més de 1087quilos de llentiscle a l'interior d'una furgoneta, que havia sigut recollit sense autorització a la Serra de Pàndols, entre Gandesa i Pinell de Brai.

La recol·lecció massiva d'este arbust fa que el sòl es compacte indegudament, accelera la taxa d'erosió del territori i augmenta els problemes amb drenatges defectuosos del terreny.

Els agents del SEPRONA  de Tortosa van comprovar que els cinc individus, residents a Mataró, havien recollit l'arbust en zona protegida, sense l'autorització administrativa pertinent quan van  trobar la furgoneta molt pròxima al punt d'inici de l'incendi, que finalment va cremar entre 3 i 4 hectàrees.

El llentiscle va ser depositat a la deixalleria municipal de Gandesa per a la seua destrucció, després d'informar als Serveis Territorials d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya.