Mirades Femenines: exposició conjunta de fotògrafes ebrenques inspirades per Zoraida Burgos

L’exposició, inspirada en la poesia de Zoraida Burgos, es podrà visitar a Tortosa entre els dies 13 de març i 6 d’abril de 2023, a la sala d’exposicions del Palau Oliver de Boteller

Cartell de l'exposició fotogràfica
Cartell de l'exposició fotogràfica | Cedida
Aguaita.cat
13 de març del 2023
Actualitzat a la 13:43h
Inclosa dins el cicle “Mirades creatives”, l’exposició “Mirades femenines” ha estat comissariada pel fotògraf Rafael Ricote i s’ha produït gràcies a la col·laboració entre l’associació cultural diLLUMs d’arts al Forn i els Serveis Territorials del Departament de Cultura i del Departament d’Igualtat i Feminismes a les Terres de l’Ebre, així com del Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili a Tortosa.  
 
L’exposició tindrà lloc a la planta baixa del Palau Oliver de Boteller de Tortosa entre el dilluns 13 de març i el dijous 6 d’abril de 2023. 
 
Amb esta iniciativa s’ha convidat catorze dones del territori per que presentin les seues propostesfotogràfiques, inspirades per l’obrapoètica de l’escriptoratortosinaZoraidaBurgosMateu. Cadascuna de les autores ha escollit un poema i ha presentat fins a cinc fotografies de temàtica lliure, que evoquen sempre les composicions de Burgos. De les cinc propostes se n’ha seleccionat la de major qualitat artística i conceptual.  
 
L’exposició “Miradesfemenines” pretén creuar mirades, crear canals de comunicació i de coneixement mutu entre les dones del territori ebrenc. Les autores convocades han estat, per ordre alfabètic, Anna Zaera, Begonya Ferré, Carme Domènech, Carme Pla, Coia Valls, Eva Mascarell, Maria José Piorno, Marta Escolà, Mercè Sebastià, Montse Boldú, Núria Caro, Pilar Madorran, Sara Ismael i Suanna Ferreres.  
 
L’acte inaugural comptarà amb una taula rodona amb quatre de les fotògrafes, conduïda i moderada per la periodista Anna Zaera i amb la participació d’Eva Mascarell, Maria José Piorno i Begonya Ferré. Tot seguit, es realitzarà una visita comentada de l’exposició, amb la participació de les autores i la rapsòdia de les poesies, tot celebrant la figura literària de Zoraida Burgos.