Nou narcotraficants detinguts arran d’una investigació iniciada a Deltebre

Tres dels nou detinguts durant l’operació han ingressat a presó, entre els quals els dos líders de l’organització

 Els Mossos d'Esquadra desmantellen una organització criminal que traficava amb haixix des del Marroc amb destí a Europa
Els Mossos d'Esquadra desmantellen una organització criminal que traficava amb haixix des del Marroc amb destí a Europa | Mossos d'Esquadra
Aguaita
07 de març del 2023
Actualitzat a les 11:30h
Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), conjuntament amb funcionaris de Vigilancia Aduanera de la Agencia Estatal de Administración Tributaria, han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic d’haixix i han detingut nou persones. Aquest grup operava des del Marroc amb l’objectiu de transportar, per via terrestre, l’haixix a França i països del centre d’Europa i tenia el seu hub de distribució a Cunit.

La investigació s’inicia després que el 20 de gener de 2022 la Policia Local de Deltebre va intentar aturar un vehicle tot terreny a la zona de Riumar en el decurs d’un control policial. En advertir la presència policial el vehicle va mostrar una conducta evasiva i va fugir. Una estona més tard els agents el van poder interceptar prop de la localitat de Deltebre. Els policies van escorcollar el tot terreny i, al seu interior, hi van trobar 21 fardells d’haixix amb un pes total de 784 quilograms. L’únic ocupant del vehicle va quedar detingut per un presumpte delicte contra la salut pública i no tenia antecedents policials.