Miquel Alonso s'incorpora a la llista d'ERC la Ràpita per a les properes eleccions municipals

Alonso és l'actual delegat de Territori a les Terres de l'Ebre i també ho va ser d'Interior fins el 2023

Miquel Alonso amb l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós
Miquel Alonso amb l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós | ERC La Ràpita
Aguaita.cat
02 de març del 2023
Actualitzat el 13 de març del 2024 a les 16:42h

El grup municipal d'EsquerraRepublicana a laRàpita ha anunciat que incorpora a la llista per concórrer a les properes eleccions municipals a MiquelAlonso, actual director de Territori a les Terres de l'Ebre.

Nascut a la Ràpita, Alonso és Llicenciat en Geografia per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Té el Diploma en estudis avançats de planificació territorial i desenvolupament regional, especialitat en urbanisme, per la Universitat de Barcelona (UB) i Màster en gestió i auditoria ambiental, especialitat en anàlisi de risc per la Universitat de Cadis.

De 2021 a 2023 ha estat el director dels Serveis Territorials d’Interior a les Terres de l’Ebre.

En l’àmbit professional, suma 20 anys d’experiència professional en diferents vessants: la planificació territorial i el desenvolupament regional a l’urbanisme, l’avaluació ambiental de plans i programes o l’impacte dels projectes d’infraestructura al medi. En major mesura, la gestió de les emergències, com a analista del risc, ha estat el seu focus recent d’especialització, a més de les polítiques públiques de seguretat.

L’any 2008 accedeix mitjançant oposició a l’escala tècnica superior de la categoria especial de la Generalitat de Catalunya. Del 2009 al 2021, responsable de Protecció Civil a les Terres de l’Ebre. Del 2005 al 2009 va ser tècnic superior a l’Oficina Territorial d’Avaluació Ambiental, dels Serveis Territorials de Medi Ambient i Habitatge a Terres de l’Ebre.

Ha estat professor associat de la Universitat Rovira i Virgili durant 5 anys i actualment és formador de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Ha rebut diverses felicitacions i reconeixements públics, tant de forma individual com al treball col·lectiu, al capdavant de situacions de risc viscudes al territori, com els atemptats a Barcelona i Cambrils a l’agost de 2017 o la gestió de l'emergència de l'accident de trànsit de Freginals al març de 2016.

L'actual alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, en l'anunci fet a les xarxes ha declarat: "Esquerra la Ràpita incorporem a Miquel Alonso a la candidatura per a les Eleccions Municipals del 28 de maig". 

"Sumem més talent, més capacitat i encara més il·lusió al projecte republicà de la Ràpita per assolir les fites que mos marquem com a poble".

"Seguim treballant per construir la Ràpita del futur que volem més justa, més igualitària i més pròspera".