Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil registren la seu d'ambulàncies Egara a Catalunya

Els registres a Terres de l'Ebre, Tarragona i Barcelona estan relacionats amb la "presumpta corrupció a l'àmbit de les ambulàncies a Catalunya"

Aguaita
02 de març del 2023
Actualitzat a les 12:48h
Ambulàncies a l'entrada del servei d'Urgències de l'hospital Verge de la Cinta.
Ambulàncies a l'entrada del servei d'Urgències de l'hospital Verge de la Cinta. | Arxiu
Agents dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil han registrat este matí les seus d'Ambulàncies Egara a Les Terres de L'Ebre, Tarragona i Barcelona segons ha avançat el diari Crònica Global.

Ambdós cossos policials han requisat documentació de l'empresa de David Madí i han detingut a Óscar Simón, CEO de l'empresa.

Segons avança el diari, "els registres estan relacionats amb la presumpta corrupció a l'àmbit de les ambulàncies a Catalunya, pilotat per l'antiga CDC".

El que es qüestiona és "si l'empresari independentista i exsecretari de Comunicació del Govern va poder alterar la macrolicitació abans que se celebrés el concurs públic el 2015", segons les fonts consultades per Crònica Global.

Per demanar-ne proves, els efectius policials estan registrant diverses seus de l'empresa de transport sanitari, una d'elles a les Terres de l'Ebre.

El proper concurs d'ambulàncies a Catalunya serà al 2025, una dècada després del darrer concurs envoltat de denúncies creuades entre empreses aspirants i sota el focus policial que ha d'aclarir si hi ha una possible "mala praxis" per part de l'empresa d'ambulàncies.