Tere Viña agafa el relleu de Gemma Carim com alcaldable republicana de Projecte per Vinebre

Des del 2013, fins ara, és la jutgessa de pau del poble

Tere Viña i Gemma Carim en una imatge a la riba de l'Ebre al municipi de Vinebre
Tere Viña i Gemma Carim en una imatge a la riba de l'Ebre al municipi de Vinebre | Cedida
Aguaita.cat
02 de març del 2023
Actualitzat a les 16:20h
TereViñaAlcoverro serà la cap de llista de Projecte per Vinebre – Acord Municipal a les eleccions municipals del maig, agafant així el relleu de l’actual alcaldessa, Gemma Carim. Viña treballa de tècnicaauxiliarencuresd’infermeria a l’HospitaldeMórad’Ebre i també és educadora de disminuïtspsíquics. Des del 2013, fins ara, és la jutgessadepaudelpoble.

TereViña liderarà una candidatura força renovada, però que a la vegada mantindrà alguns membres de l’actual equip de govern de Carim, els quals aportaran la seva experiència en la gestió municipal.

Esta legislatura l’equip de ProjecteperVinebre ha treballat per avançar, de la mà de totes les associacions locals, en fer un model de poble actiu, social, inclusiu i cooperatiu. Fet que ha permès afrontar amb solvència i cohesió la gestió de la Covid i l’incendi de la Ribera d’Ebre.

Entres les actuacions més destacades, hi ha l’acabament del Centre de dia i la creació del nou servei, ara a punt de licitar-se. També  la cessió de l’ús per cinquanta anys del Col·legi Teresià on es crearà un centre multidisciplinari amb equipament de biblioteca, sala d’estudi i zona de coworking.

La sostenibilitat ha estat una de les prioritats de Projecte per Vinebre, per la qual cosa han canviat les climatitzacions als edificis públics i instal·lat plaques fotovoltaiques al sostre del bar de les piscines per fer-ne un ús compartit entre edificis de l’ajuntament. A més s’han canviat tots els tancaments del consultori mèdic. D’altra banda, s’ha optimitzat l’ús de l’aigua potable amb el canvi de comptadors, s’ha digitalitzat la gestió dels dipòsits municipals, i s’han arranjat les fuites a la xarxa.

També s’han fet actuacions importants en la millora de la pavimentació de carrers, voreres i camins, l’entorn de la piscina i part de l’enllumenat públic. S’han rehabilitat dues  aules de l’escola i habilitat un gimnàs a l’edifici del Centre cultural, que està a punt d’inaugurar. I per últim cal destacar la gran acollida que tingut la creació de l’àrea del pàrquing i caravanes al camp de futbol.