Les TE es posen en camí cap a la V

Milers d'ebrencs viatgen cap a Barcelona per participar en una Diada històrica que preveu una afluència massiva des d'arreu de Catalunya

S.B.
11 de setembre del 2014
Un dels autobusos que en estos moments viatja cap a Barcelona, en este cas des de la Ràpita.
Un dels autobusos que en estos moments viatja cap a Barcelona, en este cas des de la Ràpita. | Sergi Aznar
Un dels autobusos que en estos moments viatja cap a Barcelona, en este cas des de la Ràpita. Foto: Sergi Aznar

Nervis, alegría, il·lusió, neguit… milers d’ebrencs han iniciat fa uns minuts el viatge cap a Barcelona amb el convenciment de participar en una Diada històrica. Per això, més que mai, l’afluència d’ebrencs a la V per reclamar el dret a vot és massiva. Fins a 83 autobusos –més del doble que el 2012, quan se’n van desplaçar 37- han emprès camí entorn a les dotze del migdia des dels municipis les quatre comarques amb milers de ciutadans vestits amb samarretes amb la V –la venda s’havia disparat en els darrers dies- i també estelades, bosses, gorres i tota mena d’equipament amb simbología independentista.

L'estació d'autobusos de Tortosa, abans de les 12 del matí. Foto: Cedida N.E.

També centenars d’ebrencs han optat per emprendre camí en vehicles particulars, i altres en tren, per incorporar-se a l’acte principal de la Diada d’enguany, que l’Assemblea Nacional Catalana espera que siga la definitiva: “Esperem que la Diada de l’any vinent ja no siga per reivindicar, sinó per celebrar”, ha afirmat la presidenta de l’ANC, la xertolina Carme Forcadell, en declaracions a Els Matins de TV3.

En este enllaç podeu consultar les recomanacions de com arribar concretament als trams 1 i 2 , designats per a la gent de les Terres de l’Ebre.

Acte institucional, este matí, a Amposta. Foto: Cedida

Mentrestant s’estan celebrant actes locals a molts municipis. A Amposta ha tingut lloc este matí l’acte institucional. El govern ebrenc també el va dur a terme ahir al vespre a Tortosa, amb la conferència Apunts per a una reflexió a càrrec de Pere Mayor Penadés, llicenciat en geografia i història contemporània per la Universitat de València i president de la Fundació Valencianista i Demòcrata. També s’estan celebrant nombrosos actes populars, alguns per acomiadar la gent que marxa a Barcelona i altres per celebrar la Diada a cada municipi, si no ho poden fer unitàriament a la capital catalana.