El projecte Dones Artistes Rurals s'estén al Baix Ebre per donar visibilitat a les dones creadores

La iniciativa Dones Artistes Rurals ha obert convocatòria al Baix Ebre per visibilitzar les creadores que desenvolupen contingut d’art contemporani a la comarca.

Col·lectiu de Dones Artistes Rurals
Col·lectiu de Dones Artistes Rurals | Cedida
Aguaita.cat
21 de febrer del 2023
Actualitzat a les 11:50h
La iniciativa DonesArtistesRurals ha obert convocatòria al BaixEbre per visibilitzar les creadores que desenvolupen contingut d’art contemporani a la comarca. El projecte és un programapioner, nascut l’any 2020 i que treballa per oferir formació, difusió i crear xarxa entre dones artistes que treballen fora dels àmbits urbans, a través d’una plataforma que permet visibilitzar les seues creacions i promocionar les col·laboracions i projectes comunitaris.
 
El projecte de l’associacióTectònicaCultural amb la col·laboració d’ArtSostenible, forma part de la programació del ConsorcideMuseus del País Valencià, en col·laboració amb el CentredelCarmeCulturaContemporània, i ara, per primer cop des de la seua creació, s’impulsarà a Catalunya, a les comarques del BaixEbre i de la Conca de Barberà. 
DAR és finançat pels fonseuropeusNextGeneration i compta també amb el suport de la DiputaciódeTarragona.
 
Per altra banda, són diverses institucions qui ho secunden com el MinisterideCultura i la XarxaRuralNacional. L’Associació d’Artistes Visuals del País Valencià va reconèixer la seua labor amb el lliurament de Reconeixements 2022. I es troba també en la llista dels millors projectes de cultura en el medi rural 2022 de l’Observatori de Cultura de La Fàbrica.
 
Les dones inscrites en la convocatòria, que finalitza el 27 de febrer, formaran part de la plataforma de Dones Artistes Rurals i durant aproximadament 4 mesos podran obtenir formacions sobre el funcionament del mercat artístic, com gestionar i promocionar la seva obra, conèixer recursos culturals i impulsar projectes col·laboratius amb altres dones artistes. A la convocatòria hi poden participar dones que treballen en l’àmbit de l’art contemporani, a través de diferents disciplines com el dibuix, la pintura, gravat, serigrafia, escultura, fotografia, videoart, art urbà, graffiti, performance... I que s’hi dediquen a temps complet o parcial .
 
La presentaciópública final al BaixEbre serà al Museu de Tortosa, el dia 1 de juny. Les inscripcions es van obrir el passat 30 de gener, i s’allargaran fins al dia 27 de febrer. Les persones interessades es poden inscriure a través del web http://www.proyectodar.es