Foment aprova l'estudi informatiu de l'A-7 entre el Perelló i l'Hospitalet

El ministeri estima una inversió de 178 M€

Redacció
08 de setembre del 2014
N-340 al seu pas pel Perelló.
N-340 al seu pas pel Perelló. | Google Street View
N-340 al seu pas pel Perelló. Foto: Google Street View

El ministeri de Foment ha aprovat, segons publica el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), definitivament l'estudi informatiu de l'autovia del Mediterrani A-7 al tram entre el Perelló i l'Hospitalet de l'Infant.

La nova autovia A-7 es presenta com una alternativa a la carretera N-340 i a l'autopista AP-7. Tindrà una longitud de 21 km i s'estima un import de les obres de 178 milions d'euros.

Actualment l'N-340 en l'àmbit d'este estudi és una carretera de calçada única, amb un sol carril per cada sentit de circulació, que suporta una intensitat mitjana de 16.000 vehicles diaris, que destaca per l'elevada proporció de vehicles pesants, aproximadament 4.100. D'altra banda, l'autopista de peatge AP-7 suporta 18.000 vehicles diaris, 3.200 dels quals són pesants.

En l'estudi informatiu es van proposar dos alternatives base: la duplicació de la calçada de l'actual carretera N-340 i una alternativa interior que seguix el traçat de l'antiga carretera N-340. L'alternativa aprovada és la interior, modificada per tindre en compte les al·legacions presentades durant el procés d'informació pública i l'avaluació d'impacte ambiental.

A l'alçada del nucli urbà del Perelló s'ha escollit un traçat denominat "variant del Perelló" que allunya la futura autovia cap a l'Est d'esta població. A més d'això, es construirà un tram en fals túnel en lloc del desmunt inicialment previst per tal de minimitzar l'afecció a l'espai protegit del tossal de Montagut, qualificat com a LIC (Lloc d'Importància Comunitària) i ZEPA (Zona de Protecció d'Aus).

L'àmbit d'actuació se situa als termes municipals de l'Ampolla, el Perelló, l'Ametlla de Mar, Tivissa i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Este tram comença on finalitza el traçat de l'autovia A-7 preveu l'estudi informatiu entre la Jana i el Perelló, també aprovat recentment. Finalitza a Vandellòs, on empalmarà amb l'autovia A-7 ja en servei fins a Tarragona.

Amb anterioritat, l'estudi informatiu havia estat sotmès a un procés d'informació pública (BOE d'1 d'octubre de 2007) i l'any passat es va obtenir la declaració d'impacte ambiental favorable del ministeri d'Agricultura.