La Guàrdia Civil deté tres persones i intercepta una narcollanxa i una arma a L'Aldea

La narcollanxa circulava per la carretera C-42 (antiga N-235) que unix l'autopista AP-7 amb la localitat de l'Aldea i va ser intervinguda per una patrulla de Tortosa, que es trobava de servei en la zona.

El camió que transportava un narcollanxa interceptat a L'Aldea (Baix Ebre)
El camió que transportava un narcollanxa interceptat a L'Aldea (Baix Ebre) | Guàrdia Civil
Aguaita.cat
07 de febrer del 2023
Actualitzat a les 10:55h
La Guàrdia Civil , deté a tres persones a L'Aldea (Baix Ebre) i intercepta una embarcació pneumàtica “narcollanxa” i una arma curta semiautomàtica, que portava un dels detinguts.
 
La “narcollanxa”  estava dotada de tres motors d'alta potència, era transportada en un camió amb semiremolc, que circulava per la carretera C-42 (antiga N-235) que unix l'autopista AP-7 amb la localitat de l'Aldea i va ser interceptada per una patrulla de la Guàrdia Civil de Tortosa, que es trobava de servei a la zona.
 
Es va procedir a la detenció de tres persones. A un d'ells se li va imputar un delicte de tinença il·lícita d'armes. La sola tinença d'este tipus d'embarcacions, constituïx per si mateix un delicte de contraban.
 
La patrulla de Tortosa, es trobava en un punt de verificació fiscal per al control del contraban i, va observar la presència de tres individus que es trobaven al costat d'un camió que transportava un semiremolc, en una actitud que els va semblar sospitosa; els detinguts, una vegada que van observar la presència de la patrulla van intentar allunyar-se del vehicle.
 

Material interceptat per la Guàrdia Civil Foto: Guàrdia Civil


 
D'esta manera, van ser identificats, i davant a l'actitud nerviosa que presentaven, van ser convidats que obriren la part posterior del remolc; una vegada obert, van trobar una embarcació semirígida de grans dimensions, pròxima als 12 metres d'eslora, de les denominades “narcollanxes”, que anava equipada amb tres motors nàutics d'elevada potència (300 CV) i sobre la qual hi havia unes 190 de garrafes amb combustible de 25 litres i una quantitat indeterminada d'aliments.
 
Després de la realització d'un registre superficial dels individus, van trobar en una butxaca d'un d'això una arma curta –pistola semiautomàtica WEBLEY & SCOTT del calibre 7.65- amb un carregador introduït amb vuit cartutxos del calibre citat, en perfectes condicions d'ús.
 
Als detinguts se'ls atribuix un delicte de contraban, imputant a més a un d'ells un delicte de tinença il·lícita d'armes.
La tinença d'este tipus d'embarcacions constituïx per si sola delicte de contraban, per la qual cosa els agents van procedir a la detenció dels individus, que van quedar a la disposició del jutge titular del Jutjat en funcions de Guàrdia dels de Tortosa, al costat de tot el material intervingut.
 
Igualment a la disposició del Jutjat, els aliments s'entregaran a l'entitat benèfica Càritas.