Roquetes fomenta la tinença responsable d'animals, el cens i la higiene canina a la via pública

Es repartiran 2.000 kits a les persones propietàries de gossos per ajudar-les a complir amb la tasca de recollir els excrements de les seues mascotes

La regidora de gestió ambiental Sònia Andrade lliura un kit i un tríptic informatiu sobre la campanya a un ciutadà de Roquetes
La regidora de gestió ambiental Sònia Andrade lliura un kit i un tríptic informatiu sobre la campanya a un ciutadà de Roquetes | Ajuntament de Roquetes
Aguaita
18 de gener del 2023
Actualitzat a les 11:54h
L'AjuntamentdeRoquetes ha iniciat una campanya per tal de fomentar la tinençaresponsabled'animals, el cens dels gossos i la higienecanina a la viapública.

Sota el hashtag #RoquetesCiutatNeta: Campanya CUIDA'M i... cuidaràs Roquetes! el consistori vol millorar la responsabilitat de la ciutadania amb gossos per tal de tenir-los amb òptimes condicions, censats, amb conscienciarenciar als ciutadans sobre la recollida d'excrements a la via pública i les zones d'esbarjo de Roquetes on poder anar a passejar els gossos.

L'àrea de GestióAmbiental de la mà de la SòniaAndrade ha posat en marxa una campanya per a conscienciar i sensibilitzar als veïns sobre la recollida d'excrements canins i l'ús de pipicans municipals. La campanya al·ludix a la importància de mantenir nets els carrers, parcs, jardins i espais públics del municipi.

Els agents cívics han realitzat diferents campanyes de sensibilització i informació a la ciutadania perquè les persones propietàries de gossos recullin les deposicions, "però el cert és que molts ciutadans pateixen les molèsties de l'incivisme d'alguns propietaris d'animals", segons senyala el consistori.

"La presència d'excrements genera problemes mediambientals i de salubritat, ja que suposa un important factor de risc per a contagi de malalties entre animals i humans. A més, la femta dificulten les tasques de neteja, la qual cosa ocasiona importants despeses a les arques municipals i les corresponents molèsties a la resta de ciutadans, a més d'afectar negativament la imatge de la ciutat".

En este sentit, l'Ajuntament de Roquetes impulsa esta nova campanya amb la finalitat d'aconseguir la complicitat de tothom a l'hora de combatre les persones incíviques: "cal que tot Roquetes ─ veïns, veïnes i administració ─ digui que ja n'hi ha prou d'aquestes actituds que embruten la ciutat i que danyen la salut".