La fiscalia demana temps per presentar l’escrit d’acusació contra Jové i Salvadó amb el nou Codi Penal

Argumenta que cal un posicionament “integral” del ministeri públic

El president del grup parlamentari d'ERC, Josep Maria Jové, i el diputat d'ERC Lluís Salvadó, a l'acte d'ERC pel cinquè aniversari  del 20-S.
El president del grup parlamentari d'ERC, Josep Maria Jové, i el diputat d'ERC Lluís Salvadó, a l'acte d'ERC pel cinquè aniversari del 20-S. | ACN
Aguaita
13 de gener del 2023
Actualitzat a la 13:38h
La FiscaliaSuperiordeCatalunya ha demanat a la sala civil i penal del TribunalSuperiordeJustíciadeCatalunya (TSJC) més temps per presentar l’escritd’acusació en la causa contra LluísSalvadó i JosepMariaJové per l’1-O a causa de l’entrada en vigor del nou CodiPenal, que inclou una nova tipificació del delicte de malversació de fons públics. El ministeri públic tenia fins al 20 de gener per presentar el seu escrit i ara demana una ampliació de 30 dies a partir d’aquesta data, amb l’argument que cal un posicionament “integral” i “conjunt” de la fiscalia com a institució després d’aquest canvi en el Codi Penal.

El TSJC va dictar apertura de judici contra Jové, Salvadó i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, pels preparatius de l’1-O. Només els dos primers estan processats per malversació.