Este 2023 caldran 260.000 donacions per atendre les necessitats dels pacients de Catalunya

Coneix les vuit poblacions ebrenques que participen de la Marató de la Sang per apropar la donació a la ciutadania

Donants de Sang
Donants de Sang | Banc de Sang i Teixits
Aguaita
13 de gener del 2023
Actualitzat a les 10:19h
El divendres 13 de gener es poss en marxa la Marató de Donants de Sang de Catalunya. El Banc de Sang i Teixits de Catalunya es proposa aconseguir remuntar les donacions i restablir les reserves de sang que s’han vist afectades per les festes de Nadal.

Per trencar esta tendència a la baixa i animar més persones a donar sang durant la setmana del 13 al 20 de gener, les campanyes recuperen el to festiu. Al llarg d’estos dies, s’espera que més de 10.000 persones vagin a donar als principals hospitals catalans i a les més de 60 campanyes mòbils repartides per tot el territori.

A les Terres de l'Ebre es podrà anar participar donant Sang a la Marató en les següents poblacions: 

Dissabte 14 de gener: 

Deltebre
Casal de Jubilats
Pl. 20 de maig, s/n

Tortosa
Centre Cívic de Ferreries
Pl. de Joan Monclús, 1

Dimecres 18 de gener: 

Amposta
La Lira Ampostina
Mestre Casanovas, 44

Diumenge 22 de Gener 

LaSénia
Casa de Cultura
Sevilla, s/n

Dilluns, 23 de gener de 2023

ElPinelldeBrai
La Pianola
Miravet, 34

Dissabte, 28 de gener de 2023

LaTorredel'Espanyol
Ajuntament
Pl. de la Pau, 4

Dilluns, 6 de febrer de 2023

Flix
Can Don Ventura
Major, 16

Dimarts, 7 de febrer de 2023

Masdenverge
Local al costat Llar Jubilats
Balmes, s/n

La Marató de Donants de Sang de Catalunya és possible gràcies a la implicació dels principals Ajuntaments, de la Federació Catalana de Donants de Sang i la Creu Roja, entre d’altres entitats.

Mésdonacionsel2022, perònosuficients
 

Foto: Banc de Sang i Teixits



Gràcies a estes donacions s’han pogut assegurar tots els tractaments dels malalts, i en cap moment ha faltat sang als hospitals catalans.

3 de cada 10 transfusions de sang que requereixen els pacients són per a tractaments de càncer. De fet, aquest tipus de malalties són les que més sang consumeixen, per davant de les malalties de l’aparell digestiu, com hemorràgies intestinals, i la salut cardiovascular, com els infarts.
 

Professionals del Banc de Sang i Teixits analitzant mostres Foto: ACN


Històriesquevalenunavida

Este és el cas de la Marta Gilart, una jove de 24 anys que va necessitar sang per un càncer de mama. Malgrat tenia unes probabilitats molt baixes de patir un càncer amb la seva edat, va ser l’excepció. I és que les menors de 30 anys representen el 0.65% dels pacients amb càncer de mama a l’Estat.

Ella va passa de ser donant, estrenant-se a la donació coincidint amb la majoria d’edat, a convertir-se en receptora de sang. 

O el testimoni de l’Anna Boltes, que ha vist com el càncer ha colpejat la seva família en dos ocasions; primer el seu pare, amb un càncer de bufeta, i després la seva germana, amb un càncer de mama. Les dificultats li han fet replantejar la seva manera d’entendre la vida, i tot i que ella ja era donant abans, ara organitza amb la família un dia per venir a donar sang tots junts i recordar els que ja no hi són. 
 

La Marató de Donants de Sang continua en marxa any darrera any Foto: ACN