Ignasi Cañagueral serà el pregoner de la Candelera 2023 a l'Ametlla de Mar

És enginyer químic i treballa com a director del Complex Industrial de Dow a Tarragona i president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT)

Ignasi Cañagueral serà enguany el pregoner a les Festes majors de l'Ametlla de Mar.
Ignasi Cañagueral serà enguany el pregoner a les Festes majors de l'Ametlla de Mar. | Cedida
Redacció
12 de gener del 2023
Actualitzat a les 14:19h
El pregoner de la Candelera 2023 serà el l'enginyer tècnic calero Ignasi Cañagueral Labòria,  escollit per ser el convidat d’honor de la Festa Major de l’Ametlla de Mar. D’esta manera, se li vol fer un reconeixement públic a la seua trajectòria professional en el sector químic i alhora a la seua tradició i estima cap a la població, segons ha informat La Cala Ràdio.

Nascut el 1964 a l’Ametlla de Mar, Cañagueral és el director del Complex Industrial de Dow a Tarragona, des de 2019, així com també Director d’Operacions del Hub del sud d’Europa de la companyia multinacional. A més, el passat mes de maig va ser nombrat president de l’AEQT i des del gener del 2020, està al càrrec de la presidència de la Comissió de Seguretat.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha explicat que "és un molt bon ambaixador del municipi i un exemple del lluny que es pot arribar professionalment des de l’Ametlla de Mar".

Cañagueral es va incorporar a Dow l’any 1988 i des de llavors ha ocupat diferents responsabilitats en els centres de producció de Tarragona, Ribaforada (Navarra), Correggio (Itàlia) i Cardano al Campo (Itàlia). Entre d’altres, ha estat responsable d’operacions de les plantes de producció de polietilè de Dow al polígon Sud de Tarragona, responsable de Seguretat i Sostenibilitat per la regió ibèrica, i director d’Enginyeria i Manteniment per Tarragona i de fiabilitat per la regió d’EMEAI.

El pregoner signarà el llibre d’honor de l’Ajuntament i dispararà el coet d’inici de Festa Major el dimecres 1 de  febrer, abans d’acompanyar la corporació municipal i les pubilles, damisel·les, hereus i quintos al pregó, que tindrà lloc al poliesportiu.

La Candelera 2023 està previst que tinga lloc de l’1 al 5 de febrer, amb els actes preludi el cap de setmana anterior del 27 al 29 de gener.