La Ràpita celebrarà la festivitat de Sant Antoni els dies 20 i 21 de gener

Els majorals seran el senyor Aitor López Gabriel i la senyora Anna Beltrán Martí

Torna la Festa de Sant Antoni a la Ràpita
Torna la Festa de Sant Antoni a la Ràpita | Cedida
Aguaita
12 de gener del 2023
Actualitzat a les 12:26h
La ComissiódeSantAntoni, amb la col·laboració de l’AjuntamentdelaRàpita i la Comissiódefestes, programa un conjunt d’actes per celebrar la festivitatdeSantAntoni a laRàpita els dies 20 i 21 de gener. La programació d’enguany recupera els actes i les seues característiques de la forma en què es feia abans de la pandèmia de la covid-19.

El regidor de Festes, EnricVidal, destaca que “aquest any tornem al model de festa que celebràvem anteriorment i, per tant, tornarem a portar el sant a casa dels majorals i recuperem les activitats infantils que apropen la festa de Sant Antoni als més petits de la Ràpita”. Vidal afegeix que “estem molt contents de poder tornar a viure el cap de setmana de Sant Antoni tal com es feia anteriorment”.

Per tant, el primer acte serà la processó de la imatge de SantAntoni el divendres 20degener a les 19.30 hores des de l’Església de la SantíssimaTrinitat fins a la seu dels majorals, el senyorAitorLópezGabriel i la senyoraAnnaBeltránMartí, a l’avinguda Sagrat Cor, 22. En la processó hi participaran la penya Arrastre, la Penya Eqüestre i l’Esbart Dansaire Rapitenc. Aquesta recorrerà la plaça Carles III, el carrer Constància, el carrer Sant Isidre, l’avinguda Constitució, el carrer Mestre Fargas, el carrer Montsià, el carrer 12 d’octubre i l’avinguda Sagrat Cor.

L’endemà, a les 10.15 hores, hi haurà una altra processó amb la imatge del sant per portar-lo de nou a l’Església de la Santíssima Trinitat, amb el següent recorregut: avinguda Sagrat Cor, carrer Sant Josep, plaça Carles III, carrer Constància, carrer Sant Isidre, avinguda Constitució, carrer Gorria i Plaça Carles III. Tot seguit, a les 10.45 hores, davant l’església, tindrà lloc la benedicció dels tradicionals rotllos de Sant Antoni, del bestiar i la pregària.

A la tarda, a les 16 hores, se celebraran les curses i els jocs tradicionals a la plaça Carles III, organitzats per la Comissió de festes. En acabar, hi haurà una xocolatada popular a càrrec de l’alumnat de 4t d’ESO del Col·legi Sagrada Família.