La direcció del Verge de la Cinta nega el col·lapse a urgències

Redacció
02 de setembre del 2014
Hospital Verge de la Cinta
Hospital Verge de la Cinta | S.C.
Hospital Verge de la Cinta Foto: S.C.

La direcció de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) ha negat "rotundament" a través d'un comunicat que s’hagen produït situacions de col·lapse en el servei d’urgències durant este estiu, tal com ahir van denunciar els sindicats UGT i CCOO.

Segons les dades del centre, el nombre d’urgències ateses (7.043 entre juliol i agost) ha sigut similar al d’anys anteriors (7.182 al juliol i agost del 2013), amb una disminució dels casos ingressats (1.112 el 2014; 1.148 el 2013), mentre que els casos quirúrgics s’han incrementat un 7,8 % respecte l’estiu passat. "Els usuaris són atesos en tot moment en funció de la urgència de la patologia i el centre ajusta el nombre de llits segons les necessitats", asseguren.

"Els malalts atesos a urgències s’ubiquen en llits o en butaques en funció de la patologia", afirma el comunicat. Dins del servei, hi ha l’àrea de curta estada on s’ingressen pacients que requerixen períodes d’hospitalització entre 24 i 48 hores. "La dotació de llits pot variar en funció de les necessitats. Diàriament l’hospital té personal d’infermeria preparat per fer front a estes variacions, i tan sols en dos situacions puntuals este estiu ha calgut incrementar la dotació d’infermeria", especifiquen. La direcció de l’HTVC afegeix també que garantix que "cap malalt que ha de ser ingressat quede pendent de ser ubicat, i assegura que en cap cas ha calgut anul•lar ingressos programats".

El nombre de llits disponibles en l’HTVC varia en funció de les necessitats de cada moment de l’any i es reduïx a l’estiu coincidint amb la disminució de l’activitat quirúrgica programada, remarca la direcció del centre.

El centre treballa habitualment amb una mitjana de 156 llits disponibles permanentment, 20 llits menys durant el període d’estiu. "Al marge de la millora en l’eficiència en l’ús dels llits", estos darrers anys s’han incorporat mesures que eviten ingressos, com són un notable increment de la cirurgia major ambulatòria, la disminució de l’estada mitjana preoperatòria, l’hospitalització domiciliària i la derivació dels casos crònics a les unitats de subaguts del territori, sentencia el comunicat.